Aena destinarà un màxim de 5,3 milions d'euros per tal d'adaptar a la normativa europea tots aquells aspectes relacionats amb la senyalització del camp de vols de l'aeroport de Girona-Costa Brava. En un anunci publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), l'organisme obre un concurs d'obres per tal que l'aeroport gironí compleixi amb els requisits que marca l'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA).

Concretament, es tractaria de canviar o millorar tots aquells aspectes relacionats amb la senyalització (la mida, el color, la ubicació...), amb l'abalisament (els senyals lluminosos i reflectants) o altres aspectes relacionats amb la seguretat dels avions i els aeroports. Segons fonts d'Aena, aquestes mesures s'han de portar en pràctica en tots els aeroports i aeròdroms espanyols, tot i que de moment només Barajas ho ha posat en pràctica.

Per altra banda, dissabte es van programar les arribades de dos vols de la companyia First Choice procedents de Londres-Gatwick i Manchester. Aena va remarcar que es tractava de vols xàrter que aterren a l'aeroport de forma puntual. No obstant, en un principi aquesta companyia té programats dos trajectes més, el 14 i el 21 de maig.