Els creuers Thomson Dream i Sea Cloud II van atracar ahir al port de Palamós. Entre els dos vaixells duien a bord 1.524 passatgers i 675 tripulants. En el transcurs de la temporada 2011 aquest port preveu l'arribada de 40 creuers que portaran uns 40.000 passatgers, xifres que posicionaran l'enclavament empordanès en la millor temporada de la seva història. La propera escala d'aquest mes de maig la realitzarà, novament, el Thomson Dream, el divendres 27 de maig.

La d'ahir era la tercera escala d'aquesta temporda del Thomsom Dream, amb 1.447 passatgers, majoritàriament britànics i 612 tripulants. Aquest creuer de la companyia Thomson Cruises va arribar a les nou del matí procedent del port d'Ajaccio (Còrsega), va fer una estada de nou hores a Palamós i tenia previst salpar a les sis de la tarda cap a Palma de Mallorca. El creuer preveu fer quinze escales a Palamós al llarg d'aquest any, segons han informat fonts del Ports de la Generalitat.

Aquest creuer de la companyia Thomson està dotat d'espais públics amplis, zones de relaxació i zones d'entreteniment. A més, disposa de restaurants, bars, piscines, jacuzzis, biblioteca, sales de festa, casino, teatre, centre de bellesa, gimnàs i un espai per practicar esports a l'aire lliure. Quant a característiques tècniques, el Thomson Dream té una eslora de 243 metres, una mànega de 29 metres, un calat de 7 metres i un registre brut de 54.763 tones.

Per la seva banda, el Sea Cloud II va fer ahir l'única escala prevista per aquesta temporada al port de Palamós. El veler de tres pals va arribar el migdia procedent del port de Barcelona i tenia previst salpar sobre dos quarts de vuit del vespre cap a Sète (França). Aquest creuer porta a bord 77 passatgers, majoritàriament nord-americans, i 63 tripulants. El Sea Cloud II disposa d'una biblioteca d'estil anglès, restaurants i zones d'oci. Quant a característiques tècniques aquest vaixell té una eslora de 86,43 metres i un calat de 5 metres.

La millor temporada

Durant l'any 2011, el port de Palamós preveu rebre 40 escales de creuer i uns 40.000 passatgers. Així, quan acabi la temporada Palamós haurà rebut un 45% més de passatgers i un 29% més d'escales que l'any anterior. Amb tot, el 2011 s'hauran batut nous rècords tant pel que fa al nombre d'escales com de passatgers. La segona millor temporada fou la del 2009 amb un total de 33.554 passatgers de creuers.

Els darrers anys, l'activitat del turisme de creuers s'ha potenciat amb força des de Ports de la Generalitat conjuntament amb l'Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Palamós i els operadors portuaris. Aquesta potenciació ha afavorit l'important creixement del turisme de creuer, cosa que ha ajudat a dinamitzar el sector turístic i a impulsar l'economia en el municipi, l'àrea d'influència del port i el territori, han conclòs des de Ports de la Generalitat.