Els diferents portaveus dels grups muncipals de l'Ajuntament de Blanes s'han reunit aquesta setmana amb els responsables de les obres de l'ampliació del port de Blanes després que un llicenciat en geologia, doctor en Ciències del Mar i treballa com a investigador a l'institut de Ciències del Mar de Barcelona, que pertany al Consell Superior d'Investigació Científica (CSIC) qüestionés el nou espigó que s'ha construït amb l'ampliació.

I és que segons el científic aquest és un element "del tot desproporcionat" i "inoperant" perquè al seu parer el que provocarà és que es redueixi "la circulació d'aigua en aquell sector de platja en condicions de calma" i que a més, durant l'estiu es convertirà en una zona que s'omplirà de brutícia surant i de meduses i fent que el bany hi sigui poc recomanable.

Aquestes afirmacions que va traslladar el científic als grups municipals van ser contrastades en aquesta reunió on hi havia membres de Ports de la Generalitat, l'enginyer de l'empresa que fa l'obra així com també d'altres experts.

El regidor d'Urbanisme de Blanes Carles Gibert (CiU) assegura que l'explicació que se'ls va donar els ha tranquil·litzat i va explicar que se'ls va garantir que l'espigó "està justificat per la necessitat per garantir tenir una amplada de sorra molt millor que la que tenim fins ara la platja del centre" i a banda, va afegir que des de Ports se'ls va "donar la garantia i que l'escullera no representarà cap perjudici per a l'estabilitat de la platja sinó que aquest mur li donarà més amplada".

I va afegir que pel què fa als corrents i el perill que s'hi acumuli brutícia també se'ls va dir que "està garantit que el temporal de llevant i garbí no perjudicaran la platja i per tant, que no s'embrutarà més del què toqui". Ja que el què preocupava és quedés la zona "tancada però ens han dit que no serà pitjor".

Per altra banda, Gibert va destacar que les obres van segons el calendari establert i que la primera setmana de juny la platja del centre estarà apunt per al bany.