Les retallades pressupostàries del Govern de la Generalitat ara afecten l'esport escolar, ja que s'han suspès diverses trobades i finals territorials i nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya programades per aquest curs. A Girona, la mesura afecta la final territorial de funky i hip hop, una trobada nacional alevina organitzada pel Consell Esportiu de la Selva per al 4 i el 5 de juny i la final nacional de futbol sala infantil programada pel mateix Consell per als dies 10, 11 i 12 de juny.

La Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) ha informat de la retallada en un comunicat publicat al seu web, en el qual s'atribueix la decisió de suspendre activitats a la "greu crisi econòmica". Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya són un programa de la Generalitat que els Consells Esportius i la UCEC s'encarreguen d'organitzar a cada territori. Al conjunt del país, s'han cancel·lat un total de vint-i-sis trobades i finals. La Unió informa que està negociant que els ajustos econòmics de la Generalitat afectin el mínim possible als Consells Esportius pel que fa a les fases comarcals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, ja que són "les que concentren més esportistes i les que asseguren més activitat física regular durant més mesos".

A més, el president de la UCEC també ha informat als implicats -a través del mateix comunicat- que els participants hauran d'assumir el cost de les activitats que quedaran fora dels Jocs Esportius; a més d'advertir-los que potser s'hauran de canviar dates i llocs. La mesura s'ha fet arribar als Consells Esportius implicats en la iniciativa Selvasport 2011-Trofeu UCEC, que inclou l'organització de competicions de bàsquet infantil a Lloret de Mar -el 28 i el 29 de maig-; bàsquet, futbol sala i voleibol aleví, també a Lloret -el 4 i 5 de juny-; i futbol sala infantil i cadet, a Blanes i Sils -l'11 i el 12 de juny.

La suspensió de les trobades i les finals dels Jocs Esportius Escolars ja ha provocat reaccions en contra, com la del Club Gimnàstic Montgrí, que ha considerat "lamentable que degut a la mala gestió de la UCEC, i la Secretaria General de l'Esport" se suspenguin unes cites on molts escolars han posat les seves il·lusions "de culminar el seu esforç i sacrifici esportiu que han anat fent tot aquest curs". El mateix club retreu a la UCEC que "no s'hagi intentat trobar una solució parlant amb els clubs i escoles implicades".