El Jutjat Social número 3 de Girona ha desestimat íntegrament la demanda presentada per 26 treballadors laborals contra l'Ajuntament de Tossa. Els empleats reclamaven diferències salarials dels anys 2007 i 2008 del 4,54% i del 3%, respectivament.

El Jutjat desestima la demanda per diversos motius. En primer lloc argumenta que el correu electrònic intern aportat pels empleats per defensar l'existència d'un acord sobre aquests increments no es pot considerar cap acord perquè la competència per aprovar els increments que reclamen és del ple de la Corporació. El jutge, a més, considera que les quantitats reclamades amb anterioritat al febrer de 2008 estan prescrites, perquè la reclamació es va presentar el febrer de 2009 i l'acció per reclamar diferències salarials prescriu al cap d'un any.

Finalment, el Jutjat estima que la demanda no té sentit, perquè els salaris dels treballadors afectats han vist increments de salaris en el precentatge que es reclamava i per tant, aquesta demanda "no té raó de ser o el què és el mateix, ha d'aplicar-se al present supòsit de falta d'acció". Per tot això, el jutge ha procedit a desestimar íntegrament la demanda plantejada per la part actora i per això, s'absol l'Ajuntament. A banda, el Jutjat Social assegura que davant aquesta demanda no es pot interposar cap recurs perquè la quantitat que reclamen els afectats en cap cas no excedeix els 1.800 euros.

L'aplicació a tot el col·lectiu dels increments salarials suplementaris que el personal laboral ha estat reclamant durant aquest mandat als treballadors laborals hauria representat un cost acumulat de 408.131,54 euros en els darrers quatre exercicis, sense comptar els costos addicionals en concepte de seguretat social.

"Tossa insta a reflexionar"

Davant d'aquesta sentència, l'Ajuntament de Tossa, en un comunicat, assegura que "lamenta l'actitud mostrada pels representants sindicals i molt especialment pel president del comitè d'empresa en la formulació d'unes reivindicacions" que la Justícia declara que no tenen sentit i els emplaça "a fer una profunda reflexió sobre l'estratègia que segueixen per defensar els interessos dels seus representats". El judici dels endarreriments es va celebrar el 15 de març després de molts ajornaments

En ell, l'advocat de l'Ajuntament va defensar que el document del setembre de 2008 que reconeixia els endarreriments salarials dels treballadors laborals presentat en el judici no era un acord, sinó una proposta. I per la seva part, l'advocat dels treballadors va defensar que el document sí que era un acord. Uns arguments que finalment s'han decantat a favor del consistori de Tossa.