El Grup Mifas, aquests darrers mesos, ha mantingut converses amb el Departament de Benestar Social i Família i el Departament d'Empresa i Ocupació i en aquestes dates, els resultats, tot i la retallada econòmica, són positius.

El passat 13 de maig, el Departament d'Empresa i Ocupació ha aprovat la quantitat per l'exercici 2011 que permet al Grup Mifas, per una banda, mantenir l'equip de cinc professionals que conformen el servei d'integració laboral i, per altra, incrementar-lo amb dos professionals més pel que resta d'any, a fi d'atendre l'elevat nombre de persones que diàriament s'adrecen al servei d'integració laboral mitjançant les nostres oficines de Girona, Blanes, Vilafant i Olot en una proporció de 6-7 persones cada dia.

Pel que fa al Departament de Benestar Social i Família, el director territorial Sr. Ferran Roqué, que fou present a l'Assemblea anual de MIFAS, va manifestar el suport a la nostra entitat i que l'administració aposta per les entitats sense afany de lucre, perquè gestionin serveis a les persones.

La directora general de l'ICASS, Sra. Carmela Fortuny, s'ha compromès a buscar una solució al finançament del Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch de Vilafant, pla pilot, i que el proper mes de juny es farà efectiu el pagament que resta pendent.

Tanmateix, ja s'han convocat les subvencions per aquest any de les quals esperem resoldre solucionar les quatre places pendents de la residència de la plaça Empúries.

Des de Mifas creiem que serà un any difícil, ja que la retallada és important. Val a dir, però, que el diàleg i la facilitat de comunicació amb a?quests departaments actualment és molt més obert i proper.

Amb aquest fet, afegint-hi la possible col·laboració de la societat civil i el conjunt d'altres entitats no oficials, Mifas podrà mantenir-se, tot i que haurà de reduir alguns programes.