Des de fa uns dies, la campanya electoral ja és present també al Twitter, l'última joguina de les noves tecnologies. Alguns dels candidats expliquen les seves propostes o mostren on es troben en cada moment. Els usuaris, però, han iniciat la seva particular campanya electoral, en què juguen a buscar similituds entre els candidats del seu poble i personatges famosos o de dibuixos animats. Per fer-ho, utilitzen el hastag (paraula clau a través de la qual s'identifica un tema en concret) #caretoscandidats i posen el cartell de l'alcaldable i el nom del personatge al qual s'assembla.

Aquesta «campanya» paral·lela la va iniciar l'actor Quim Masferrer de Teatre de Guerrilla, quan va penjar la fotografia de Joaquim Bohils, l'alcaldable de CiU del seu poble, Arbúcies. «En Teo vol ser alcalde», va escriure Masferrer juntament amb la foto del cartell. I a partir d'aquí la iniciativa ha anat estenent-se i corrent com la pólvora per Twitter, tot i que Masferrer és un dels més actius.

En iniciar-se des d'Arbúcies, la majoria de candidats que apareixen amb el seu «doble» són de les comarques gironines, tot i que en les dues setmanes de campanya les comparatives amb caps de llista s'ha estès per tot Catalunya. A banda de Bohils a qui Masferrer va equiparar amb Teo, el personatge de dibuixos, per la xarxa podem trobar que el doble de Sergio Ramos és Marc Marqués, l'alcaldable de CiU a Sarrià de Ter o el de Belén Esteban, la candidata de Nova Catalunya Indepdent per Olot, Llum Adell. Però també hi ha el cap de llista del PSC i actual alcalde de Sils, Martí Nogué, que ha estat batejat com «Chaplin de gran»; l'alcalde de Massanes per CiU i ara candidat del PP, Jordi Porta, que es comparat amb el periodista Jordi Basté; o el cap de llista d'Acord per Maçanet, Antoni Trincheria, que apareix com «el fill de Ladislao Kubala». Per la seva part, el regidor d'urbanisme i alcaldable del PSC a Anglès, Josep Santané, és comparat amb l'actor Roberto Benigni i el cap de llista socialista a Hostalric, Enric Nualart, amb Super Mario Bros.