El president en funcions de l'agrupació local del Partit Popular de Salt, Andrés Balaguer, va presentar ahir la seva dimissió per "la imposició" del candidat Felip Gil. Balaguer va remetre un fax a la seu central de Girona per comunicar-los la decisió. En pocs mesos, el PP a Salt ha passat de la tranquil·litat a la màxima tensió amb la dimissió de dos presidents i el canvi del cap de llista, deixant fora l'actual portaveu Antonio González. La direcció provincial afirma no tenir constància de la presentació de la dimissió, però reitera que no s'han incomplert els estatuts perquè la competència per escollir el candidat era del comitè electroal de Catalunya.

Segons va explicar el mateix Balaguer, la junta local no dóna suport al candidat del PP a Salt, Felip Gil, per la seva "imposició" per part de la direcció del partit a Girona i a Catalunya. El ja expresident afirma que "Felip Gil no era el candidat proposat per la Junta Local de Salt mitjançant la seva junta electoral". Segons Balaguer s'han "saltat totes les normes" dels estatuts. Una afirmació, però, que desmenteixen des de la direcció provincial. Els resposnables de l'organització mantenen que segons els estatuts, per les poblacions de més de 20.000 habitants, la competència és del comité electoral de Catalunya i per les de menys del comité lectoral provincial. Segon concreten, Salt pertoca que sigui aprovat per la direcció a Catalunya.

Balaguer aporta actes de reunions on es designa a Sergi Santamaria com el candidat més idoni segons el parer del col·lectiu local. Tot i això, la junta va escollir un altre candidat, Felip Gil, que també s'havia postulat a nivell intern.

No és la primera dimissió, ja que fa un mes es va donar a conèixer que el president del PP de Salt, José Antonio González, havia decidit dimitir del seu càrrec per "moltes discrepàncies amb la direcció provincial". I concretament, amb el sistema d'elaboració de les llistes, ja que es queixava que el candidat s'ha imposat "a dit". Malgrat que la renúncia es va fer el passat mes de gener, no va trascendir fins que ja estaven tancades totes les candidatures.

González lamentava que aquests "moviments" i "imposicions" s'estaven gestant des de fa més d'un any, d'esquena a la direcció local de Salt. Ara a la seva marxa s'hi ha sumat també el seu successor, que exercia el càrrec en funcions.