La Federació d'Ensenyament de CCOO recorrerà al Tribunal Suprem la sentència que desestima la demanda de conflicte col·lectiu que va presentar juntament amb FETE-UGT i USOC contra la retallada dels sous dels treballadors de l'escola privada concertada. Aquesta mateixa setmana, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fet pública la seva decisió de rebutjar la demanda.

Els representants sindicals de la xarxa privada concertada reclamen al Govern que restitueixi el sou d'aquests docents argumentant que no són treballadors de l'administració pública i que el seu contracte laboral està regit per un conveni col·lectiu. Després de conèixer la resolució del TSJC, CCOO ha anunciat que recorrerà al Tribunal Suprem i ha afirmat que lluitarà "per fer prevaldre el dret a la restitució dels salaris pactats i signats en el conveni col·lectiu" d'aquests treballadors. En opinió d'aquest sindicat, els professionals de les escoles concertades "pateixen una situació arbitrària que retalla els seus drets" i que -segons explica el sindicat- els crea complicacions, ja que d'una banda són treballadors del sector privat però, d'altra banda, formen part de l'empresa pública.

A l'hora de justificar la desestimació de la demanda de conflicte col·lectiu presentada pels sindicats contra de la retallada salarial a la concertada, el TSJC va considerar que la reducció del sou d'aquests treballadors "no és discriminatòria respecte a la resta de treballadors públics, sinó que és plenament congruent amb la rebaixa efectada al seu sou".

Mobilitzacions

Durant el primer trimestre de curs i fins a principis d'any, els sindicats que van interposar la demanda van promoure mobilitzacions de protesta a la seu del Govern de la Generalitat a Girona -com a la resta del país- contra la reducció del salari i reclamant la restitució dels diners trets.