L'hospital Santa Caterina de Salt perdrà durant tres mesos fins a 38 llits. La membre de la Junta de Personal de l'Institut d'Asistència Sanitaria (IAS) que representa CCOO, Sílvia Baños, va explicar aquest tancament i va indicar que encara estan a l'espera de saber quins quiròfans es tancaran. El personal sanitari que s'encarregava d'aquests llits es recol·locarà a d'altres punts per tal de cobrir les vacances de personal.

En aquest sentit, els metges i el personal sanitari de les comarques gironines van tornar a alçar la veu contra el Govern per denunciar que les retallades estan afectant "de forma greu" els pacients i la qualitat assistencial. Entre els centres més afectats per la situació hi ha l'hospital Josep Trueta, on, segons assegura el comitè de centre, el tancament dels quiròfans de tarda "ha eternitzat les llistes d'espera" i provoca "crispació" entre els usuaris, que es tradueix en amenaces i -fins i tot- agressions al personal.

"Que ens ho expliquin"

"Ens van dir que en una primera fase no s'afectaria la qualitat assistencial, però si això no repercuteix en els pacients, que ens ho expliquin", va explicar la presidenta del comitè, Maria Àngels Rodríguez.