Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma han detingut aquesta setmana un

massatgista que comprava productes per internet amb dades dels seus clients. En concret, el detingut aprofitava que els clients estaven relaxats per agafar les seves targetes bancàries i dades personals, com ara el DNI.

A Víctor José Villar Sánchez, de 27 anys i veí de Santa Coloma de Farners se'l va detenir com a presumpte autor de 16 delictes d'estafa, quatre faltes d'estafa i un delicte de simulació de delicte. La investigació policial, però, no es dóna per tancada en espera de poder saber si hi ha altres persones afectades pels fets. El detingut, que té antecedents, va passar el dia 17 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners. En concret, el detingut té dos antecedents: el 2008 se'l va detenir per estafa i falsificació de documentació i usurpació d'estat civil i el 2009, per un robatori amb força.

Els fets es remunten a dilluns, quan agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el veí de Santa Coloma després d'haver tingut constància d'un seguit de denúncies per estafa, en les quals el nexe comú era la compra de productes per internet amb les seves dades (de la targeta de crèdit o dades personals).

Connexió entre els estafats

La Unitat d'Investigació va iniciar els tràmits pertinents per saber qui podia ser l'autor de les estafes. Els agents van comprovar que el punt de connexió de totes les víctimes era un centre de fisioteràpia de la capital de la Selva en el qual tots els afectats hi havien anat a fer-se algun tipus de visita. A més, els agents de la policia autonòmica també van saber que durant la sessió, el massatgista deixava el seu client en un moment de relax i ell sortia de l'habitació.

I era llavors, quan l'home marxava de la cabina on es realitzava el tractament, que anava ?directament on els clients havien deixat la roba i els seus objectes personals, els agafava les targetes bancàries i altres dades personals, les ?copiava i després les tornava sense que la persona afectada s'adonés de res.

Amb les dades dels clients, el massatgista es dedicava a comprar diferents objectes per internet, bàsicament material esportiu i de pintball. I a més, per no aixecar ?sospites es feia enviar els paquets de les compres a diferents adreces. Els imports que ha estafat van des dels 200 fins als 2.000 euros.

A més, l'home va simular haver estat víctima d'un delicte d'estafa el dia 11 de març, en el qual ?suposadament algú havia fet ?moviments fraudulents amb la seva targeta de crèdit. Els Mossos van saber que el delicte que ?denunciava era inexistent i que possiblement el massatgista ?l'havia ?presentat per eludir la justícia i ?desviar atencions i, fruit d'això, se li ha ?imputat un delicte de ?simulació de delicte. Després de ?recollir totes les proves i indicis, els agents van ?detenir Victor José V.S., com a ?presumpte autor de les ?estafes i la ?simulació de delicte. Tot i això, la ?policia deixa oberta la ?investigació per si hi hagués ?d'altres ?persones afectades.