Una cinquantena de persones van assistir a la xerrada organitzada pel Grup antinuclear de les comarques gironines que es va centrar en l'accident de Fukushima i en la situació de les nuclears a Girona. Al llarg de la xerrada els ponents van destacar les dificultats per esbrinar la situació actual de les centrals japoneses i com els governs limiten la informació donant a entendre, van assegurar, que la situació és segura, fet que es contradiu amb la realitat, van afegir.

El ponent Marcel Coderch va exposar la situació actual a la central de Fukushima i va dir que si bé els primers dies les consignes eren de normalitat, finalment aquestes han derivat en desconcert i confusió.

Per altra banda, també es van escoltar arguments que evidencien la situació del model energètic català, i és que al parer del ponents "posa per davant els seus beneficis econòmics enfront la seguretat i la salut pública". Coderch va dir que els riscos que comporta l'energia nuclear no s'equiparen a la seva aportació energètica, fet que demostra que cal tancar progressivament les centrals. I Miguel Muñiz, membre de la coordinadora Tanquem les nuclears va aportar la visió del moviment ecologista enfront el lobby nuclear destacant que cada any es degrada la seguretat de les centrals catalanes i que els propois gestors de les indústries són els que s'encarreguen de la seguretat.