El núvol de cendra del volcà islandès ha obligat a suspendre cinc vols amb arribada i destí als aeroports de Girona i Reus. La companyia Ryanair ha cancel·lat tots els seus serveis a Escòcia, incloent els dos vols diaris que connecten Glasgow i Girona, i Glasgow i Reus. A més, el núvol ha obligat a suspendre un vol entre Reus i Cardiff que operava la companyia Thomson Airways, segons ha informat Aena. La cendra volcànica també amenaça els aeroports d'Hamburg, Bremen i Berlín, a Alemanya. Els serveis meteorològics avisen que el núvol podria arribar als aeroports alemanys a partir de les 10 de la nit.

Tots els vols de l'aerolínia Ryanair amb destí o origen a Escòcia han estat cancel·lats per culpa del núvol de cendra del volcà islandès. "Ryanair lamenta que ha estat forçada a cancel·lar tots els vols des de o cap a els aeroports escocesos pel que queda del dia", ha assegurat la companyia en un comunicat. L'aerolínia, que aquest dimarts ha assegurat que havia fet volar un avió per una zona amb una "alta concentració" de cendra volcànica sense haver registrat cap problema de seguretat, ha cedit finalment a les recomanacions de les autoritats aèries.

Aquest matí Ryanair ja ha hagut d'anul·lar el trajecte entre Glasgow i l'Aeroport de Girona, amb arribada prevista a les deu del matí. Amb les noves cancel·lacions anunciades per la mateixa companyia irlandesa, seran un total de cinc els vols de Ryanair cancel·lats amb destí o origen a Catalunya.

El cinquè vol català afectat és un servei entre Reus i Cardiff de Thomson Airways, que tenia prevista la seva sortida des de l'aeroport reusenc a les deu del matí. Primer s'ha anat endarrerint fins que al voltant de les dues del migdia s'ha optat per anul·lar el vol.

La situació a Escòcia també ha obligat a cancel·lar dos vols de Ryanair a les Illes. Es tracta d'un servei a Palma i un altre a Eivissa, tots dos provinents de Glasgow.

Calma al Prat

Pel que fa l'Aeroport del Prat, de moment no s'ha hagut de suspendre cap vol. Segons han explicat a l'ACN fonts d'Aena, de moment són les companyies que decideixen si volen volar cap a la zona més afectada pel núvol de cendra ja que fins ara no s'ha hagut de tancar cap espai aeri. No es descarten més anul·lacions, tot i que a mesura que avança el dia el nombre d'operacions es va reduint i, per tant, és menys probable que més vols es vegin afectats.

500 vols cancel·lats arreu d'Europa

El núvol de cendra provocat pel volcà d'Islàndia ja ha provocat la cancel·lació de més de 500 vols arreu d'Europa, segons Eurocontrol.

Ara, el núvol de cendra també amenaça els aeroports d'Alemanya. Segons els serveis meteorològics, a partir de les 10 de la nit els aeroports d'Hamburg i Bremen poden tenir problemes. A més, no es descarta que el núvol de cendra també afecti els vols des de l'aeroport de Berlín.

D'altra banda, el Centre de Recomanació per Cendra Volcànica ha indicat que hi ha possibilitats importants que el núvol arribi a Dinamarca, el sud de Noruega i el sud-oest de Suècia durant el dia de demà. A més, tot el Regne Unit podria estar cobert pel núvol en les properes hores, tot i que els experts asseguren que la cendra no hauria de posar en perill els vols a Anglaterra.