L'actual alcalde de Blanes, Josep Trias, perdrà l'alcaldia, després de perdre dos regidors i que dos dels quatre grups que li donaven suport per formar govern no han aconseguit treure representació a l'Ajuntament. A Blanes, doncs, hi haurà canvi de govern.

Heu perdut dos regidors respecte al 2007. Com ho valora i sobretot com ho explica?

El primer és que aquesta ha estat la decisió del poble i com a tal és el que té raó. Per què ha passat? No ho sé, segurament és multifactorial. Ara bé, si l'abstenció de tot el poble ha estat un 2 o 3%, al centre ha arribat fins al 10%, que normalment era vot nostre.

El vostres votants s'han quedat a casa?

Un 10% del teòric votant de Convergència s'ha quedat a casa, aquesta és la valoració que en faig. I què sents pel poble? Doncs diuen coses molt diverses, però la que se sent més és que ha estat pel pacte que vam fer amb el PDB. No sé si aquesta és o no la raó. En tot cas, penso que el que s'hauria d'haver valorat és si el pacte ha fet avançar Blanes. Jo crec que sí. Ara, tinc la consciència tranquil·la d'haver treballat pel poble.

Una lectura podria ser que exceptuant el PP, que ha pujat, les altres forces que estaven al govern (ERC des de fora) han estat penalitzades per haver pactat amb el PDB. Ho creu?

Jo penso que això hi ha influenciat i en quant al PP està dins de l'onada. Com l'onada de Convergència que en general ha anat a favor. Probablement, també en el cas dels que estaven al govern, fora d'algunes excepcions, han estat més castigats. En les crisis es castiga més els que són al govern.

Heu parlat amb la resta?

No. L'únic que he fet ha estat felicitar el guanyador, Josep Marigó.

Quin serà el nou govern?

En principi, el PSC sol podria governar, però si hem de fer cas al que sembla que diuen, doncs el pacte serà entre el PSC i ICV-EUiA.

Personal que farà ara, estar 4 anys a l'oposició o plegar?

No, no. Si jo vaig dir que era de covards abandonar el vaixell en no presentar-se en aquestes circumstàncies, que seran quatre anys molt durs, doncs ara continuaré a l'oposició. El que sí que he fet és demanar el retorn a la meva plaça de la corporació de Salut Selva-Maresme.

I com deixeu l'Ajuntament?

El deixem continuant amb el pla de sanejament aprovat per la Generalitat i amb projectes importants pel poble com el carrer Colom o el projecte de S'Abanell. És a dir, deixem uns projectes a punt per arrancar i una economia seguint aquell pla de sanejament que vam demanar nosaltres personalment per poder sortir d'una crisi, que es va iniciar en bonança econòmica, per haver inflat molt l'apartat ordinari de la corporació.

En Josep Marigó ha anunciat que demanarà informes per conèixer l'estat real de l'Ajuntament. Què en pensa?

No sé si ho farà. Que faci el que cregui que ha de fer. Cap tipus d'intranquil·litat.

I com serà la vostra oposició?

Com a oposició, nosaltres segurament no serem barroers com ells i inclús en la campanya com han fet, deixant injúries i coses d'aquestes. Nosaltres som més positius i treballarem pel poble en tot allò que creiem que sigui poble donarem el suport i en el que creiem que no, doncs no. Però no una oposició matxacona i intentant derribar... perquè nosaltres mai n'hem sabut. Ni hem sabut fer-ho, ni és el nostre tarannà.