El Ministeri de Medi Ambient està tirant endavant el projecte per regenerar la platja del Riuet de Sant Martí d'Empúries que després de la construcció d'un moll fa anys va perdre part de la sorra. La proposta de construcció d'un dic a la part central de la platja suposaria una inversió de 2,5 milions d'euros.

L'Ajuntament de l'Escala reclama des de fa anys mesures per la regressió de la platja. Va començar a anar enrere fa uns quinze anys, quan es va construir un espigó que la separa de la platja del Moll Grec. S'han posat sobre la taula diferents propostes, des d'eliminar l'espigó, que es va descartar de seguida, fins a aportar més sorra. L'actuació que ara vol contractar el Ministeri de Medi Ambient passaria per situar un dic extern a la part central, mar endins, que pararia l'envestida de les onades, i d'altra banda, aportar sorra al tram de platja. Els plànols mostren la recuperació de sorra a la part central per restablir la fesomia antiga.

El Butlletí Oficial de l'Estat publicava ahir l'anunci del Servei Provincial de Costes de Girona que anunciava que se sotmet a informació pública el "Projecte de regeneració de la platja del Riuet a Sant Martí d'Empúries" i el seu estudi d'impacte ambiental.

Durant els tràmits, el Ministeri ha avaluat diferents alternatives i s'han presentat al·legacions, entre d'altres per part d'Ecologistes en Acció, que plantegen com a millor opció l'eliminació de l'espigó i de l'escullera per recuperar la dinàmica natural.