El Parlament de Catalunya va aprovar una moció que insta el Govern de CiU a encarregar el projecte executiu del nou hospital Trueta durant aquest 2011. Tots els partits polítics de la comissió de Salut excepte CiU i C's (que es van abstenir) van aprovar les propostes de resolució que demanaven l'execució d'aquest document. Això significa que la Generalitat ha engegui el projecte executiu dins els terminis previstos i, de pas, desencallar el procés per començar les obres del nou centre hospitalari el 2012.

De fet, aquesta proposta ha arribat per partida quàdruple. PSC, ICV, ERC i PP van presentar la seva pròpia demanda i van donar suport a la dels altres. La diputada socialista i exconsellera de Salut, Marina Geli es va mostrar satisfeta per la resolució, i va assegurar que "d'ara en endavant farem un seguiment en la qüestió perquè el Govern compleixi el dictat del Parlament i no faci com amb l'aeroport de Girona". En aquest sentit, Geli va remarcar que "ara han de presentar un pla d'inversions, i és el seu problema si no ho fan".

El diputat d'ICV, Joan Boada també va "celebrar que CiU hagi fet marxa enrere en l'anunci del conseller de Salut de paralitzar la construcció de l'hospital". En la mateixa línia va situar-se el portaveu del PP, Enric Millo, en destacar que "ha guanyat el sentit comú del PPC per sobre de la política de retallades indiscriminades de CiU". La diputada d'ERC, Carme Capdevila va destacar que "això no suposarà més endarreriments a la construcció del nou hospital i obliga CiU a reconsiderar la decisió d'ajornar el projecte del nou Trueta fins al 2013".

Per la seva banda, CiU va lamentar que l'oposició en bloc "hagi actuat de manera irresponsable i d'esquena a la situació econòmica" a la comissió. La portaveu convergent de Salut al Parlament, Cristina Iniesta, va recordar que "aquesta infraestructura (com totes les altres), havia estat programada per l'anterior govern i es van incomplir els terminis d'inici i finalització d'obres".

El passat mes de setembre el Govern tripartit va aprovar el projecte bàsic del nou hospital i va fixar un calendari d'execucions amb la finalitat de començar a construir el 2012. Les retallades per estalviar despesa sanitària van fer que el nou govern de CiU descartés la posada en marxa del projecte ?executiu, i el conseller de Salut, Boi Ruiz ja va anunciar que el nou hospital no entraria als pressupostos d'aquest 2011 per falta de diners. Aquesta resolució força el Govern a reconsiderar la seva decisió d'ajornar els terminis de construcció del centre sanitari almenys fins al 2013, ja que el Parlament "obliga" el Govern de CiU a portar a terme el projecte executiu aquest 2011.

El PSC justifica la construcció d'aquest nou centre al·legant que és el referent de les comarques gironines i resol el 95% dels problemes de salut, però està en una estructura obsoleta i al límit de les seves capacitats. A més, insisteix en la necessitat de construir-lo perquè esdevindrà "el pal de paller" d'un futur projecte conjunt amb la UdG (motiu pel qual, asseguren, es va retardar la seva projecció).