Els veïns i veïnes de Sils es van llevar ahir al matí amb una sorpresa quan anaven a l'ajuntament: es van trobar que un dels vidres d'una de les finestres de la planta baixa de l'edifici consistorial que donen al carrer estava trencat. Aquest fet, però, no va ser l'únic amb què van topar els vilatans, sinó que també cap al migdia van aparèixer algunes pintades a la façana del mateix edifici on es podia llegir: "Kiero trabajo".

L'autor d'aquestes bretolades és veí de la mateixa població de Sils, d'uns 45 anys i havia participat en el procés de selecció per formar part d'un equip de quatre persones que gestionaran l'Estany i que forma part d'un pla ocupacional a què s'ha acollit el consistori del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquest home no va ser escollit com un de dels quatre candidats i, llavors, hauria mostrat el seu descontentament a través d'aquests fets.

Els fets, però, no van començar ahir, sinó que la matinada de dimecres i dijous la policia local va enxampar aquest mateix home cremant uns papers davant l'edifici consistorial que es troba al Passeig Sant Cosme i Damià número 2 de Sils. Aquella mateixa nit, l'home també va trencar amb un objecte el vidre d'una de les finestres. L'alcalde de Sils en funcions, Martí Nogué (IdS), lamentava ahir els fets i va assegurar que entén que l'home no pugui estar content, però recorda que "per quatre llocs de feina es van presentar 40 persones i 36 malauradament van quedar-ne fora, no es pot agafar a tothom". El batlle diu que la policia ha avisat el veí, tant ahir com la nit anterior, i que espera que no es repeteixin els fets.