Consultar el metge que tens o quines vacunes et falten, aquests són dos dels nous tràmits que es podran fer a través d'Internet amb el servei Carpeta Personal de Salut. El Departament de Salut ha implantat a Lloret de Mar aquest sistema que permet als ciutadans empadronats a la localitat tenir a la seva disposició la informació mèdica de manera "personal i instransferible".

En concret, aquestes dades fan referència als informes mèdics de què disposen els serveis del sistema sanitari integrat (SISCAT) que han atès el ciutadà en algun moment. Així, els ciutadans podran consultar qui és el seu metge, quin és el centre d'atenció primària on ha de ser atès, els informes mèdics dels darrers anys, quina medicació està prenent, les vacunes que s'ha posat o els informes d'urgències o hospitalitzacions. Des del departament es va explicar, a més, que progressivament també s'afegiran altres possibilitats i informacions com poder trobar les radiografies o exploracions radiològiques, entre d'altres.

A les dades, però, només hi tindrà accés el propi ciutadà mitjançant mecanismes de certificació oficial de la seva identitat a través d'Internet. Això sí, caldrà estar empadronat a Lloret. A més, per a preservar la confidencialitat i la seguretat de la informació personal, per poder consultar les dades cal disposar d'un certificat digital oficial, com el DNI electrònic o d'idCAT, amb els quals ja es poden fer altres tipus de tràmits.

Lloret, doncs, és el primer municipi gironí a disposar d'aquest servei digital com va destacar el director dels serveis territorials de Salut a Girona, Joaquim Casanovas. "És un pas endavant, i que sigui Lloret el primer municipi gironí a disposar del servei és molt significatiu, ja que els lloretencs agrairan poder fer des de casa aquesta consulta ara que s'apropa temporada alta i aniran més enfeinats", va comentar. Per la seva part, l'actual alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va assegurar sentir-se "molt satisfet perquè Lloret sigui el primer municipi de Girona a tenir un nou servei que beneficia directament a tantes persones".

Per continuar el desplegament, la Generalitat ha demanat col·laboració als ajuntaments i a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. La directora gerent de la Corporació, Núria Constants, va destacar que s'afegiran "noves dades al servei, com les llistes d'espera".