El pacte entre Tossa Unida (TU) i el PSC guanya força a Tossa, després que socialistes i convergents no acceptessin formar un govern de concentració com proposava la cap de llista del TU, Gisela Saladich. Un cop descartat el gran pacte, doncs, des del grup independent es marquen com a objectiu l'alcaldia, un element que els allunyaria d'un pacte amb CiU, que no hi vol renunciar. De fet, ahir es van reunir les dues formacions i els convergents van fer la seva primera proposta, on volen l'alcaldia i cedeixen la primera tinença al TU. A més, es reparteixen totes les regidories al 50% i la resta de tinences.

Els tres partits de Tossa ja s'han reunit entre ells i de moment només hi ha una decisió definitiva: no hi haurà govern de concentració, com volia el TU. Des de CiU van assegurar que la principal raó és que el programa dels socialistes és molt diferent al seu i el PSC comparteix la mateixa visió.

Descartada l'opció, els independents tenen la clau del govern i, per això, aquests dies es reuneixen amb els altres dos grups. Ahir ho van fer amb CiU, que els va proposar quedar-se l'alcaldia quatre anys amb Imma Colom al capdavant, la primera tinença d'alcaldia pel TU i compartir totes les regidories al 50% posant un regidor de cada partit a cada àrea, és a dir, dos persones per regidoria i les decisions consensuades. Les regidories no serien les de sempre, sinó que només n'hi hauria quatre de grans, amb moltes subàrees. I dos tinences d'alcaldia serien pel TU i dos per CiU. Per la seva part, Saladich va explicar que ara faran una contraproposta i començaran a negociar també amb els socialistes.

Tot sembla indicar, doncs, que el pacte amb el PSC guanya força, ja que el TU no vol renunciar a l'alcaldia i CiU creu que es tracta d'un element innegociable, ja que són la llista més votada. A més, CiU i PSC ja han descartat la sociovergència. Així, doncs, el futur del poble podria passar per la reunió que tindran TU i PSC aquests dies.

Per altra banda, a Santa Coloma de Farners tot continua en el mateix punt, malgrat que des de Colomencs pel Canvi i el PSC es reitera l'interès de prioritzar per un pacte entre els dos partits i ERC i deixar CiU a l'oposició. Des d'ERC, Joan Martí, no va voler fer declaracions i només va destacar que tot "està molt verd". David Boguña de Colomencs va afirmar que "el millor" seria un pacte entre les tres formacions, perquè seria una majoria; i el cap de llista del PSC, Manel Roqueta, també prioritza aquest pacte, tot i que només s'han fet els primers contactes i no hi ha res tancat ni decidit, va destacar.