Més d'una vintena de farmàcies de les comarques gironines estan a punt de tancar, fet que pot suposar una pèrdua de 300 llocs de treball. Això és el que va alertar l'Associació Gironina Farmacèutica Empresarial (AGFE). En una conferència dedicada a analitzar el difícil moment que viu el sector de la farmàcia "a causa de les mesures de retallada dels últims anys, intensificades darrerament".

Els farmacèutics assenyalen que la causa d'aquesta problemàtica són "un seguit de normatives que han provocat que el marge net de les farmàcies s'hagi reduït un 23% entre el 1996 i 2010". En aquest sentit, posen de manifest que un 7% de farmàcies de tot Catalunya podria estar "en risc de supervivència", i això significa que a Girona unes 22 farmàcies haguessin de tancar, amb el conseqüent acomiadament de 300 treballadors.

Rafael Borràs, el director de Bioindústries i Farmàcia de la consultoria de salut Antares Consulting va recordar que des de l'any 1996 s'han implantat un total de 26 lleis "amb l'objectiu de frenar la facturació de les farmàcies per medicaments a càrrec de fons públics". Això ha provocat que la farmàcia faci "una aportació econòmica al sistema sanitari molt superior al 10% d'estalvi que Salut vol produir amb les retallades a la sanitat pública". Per tant, consideren que el sector ja ha fet una contribució "molt superior a la que li pertoca".

Per la seva banda, el president de Xavier Tarradas (que també presideix la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya) va assenyalar que "el nostre objectiu és superar aquesta situació i poder mantenir i millorar el servei que oferim". Tarradas va remarcar que el sector pot patir i l'àmplia xarxa de farmàcies si l'administració continua en aquesta línia dels últims anys "de contínues retallades". El president d'AGFE va afegir que els establiments que més pateixen la situació són aquelles farmàcies petites, de les quals va afirmar que abunden a Girona. De fet de les 325 farmàcies que hi ha a la província 89 són úniques al seu municipi.