Els bombers i la policia treballen amb un sistema actualitzat dels 200 punts Inuncat de les comarques gironines on, en cas de fortes pluges, cal dedicar una senyalització especial per evitar situacions de perill. Cada punt té assignat un codi, unes coordenades de GPS i una fitxa informatitzada de manera que es poden ubicar més fàcilment sobre el mapa. "És molt important tenir-los degudament ubicats i codificats en el mapa perquè els tres cossos ens coordinem bé i parlem el mateix llenguatge", va assenyalar el cap de la Regió Policial de Girona dels Mossos d'Esquadra, Joaquim Balanguer, que ahir va presidir la tercera reunió de coordinació entre Agents Rurals i Mossos amb l'objectiu de millorar la coordinació entre els dos cossos. "S'ha assignat un codi de manera que es poden ubicar informàticament sobre el mapa i cada punt té també una fitxa, amb les coordenades de GPS i fotografies", va explicar el cap dels Mossos i va afegir que el nou sistema ja està "plenament operatiu".

El procediment que se segueix és que, en cas d'alerta per fortes pluges, els cossos de Mossos d'Esquadra, Bombers i Agents Rurals es coordinen en les tasques de prevenció, senyalització i possibles actuacions sobre el terreny.

Balanguer també va subtallar que "és molt important tenir-los degudament ubicats i codificats sobre el mapa perquè els tres cossos parlin en el mateix llenguatge" per anar al més ràpid possible.