El PSC de Lloret de Mar ha decidit començar la legislatura abans fins i tot de constituir-se l'Ajuntament. Els quatre "futurs" regidors socialistes van entrar ahir una moció on sol·liciten la convocatòria d'un ple extraordinari que tingui com a únic punt de l'ordre del dia retornar el doble sentit de circulació al passeig marítim. A més, també demanen que en el ple s'iniciïn les converses "per a l'estudi del projecte de façana marítima i l'Avinguda Just Marlès".

Segons els socialistes, els canvis en el passeig poden generar "danys" en l'economia de Lloret i, per això, demanen aquest ple de manera urgent. Així, el PSC voldria que el ple se celebrés just després de la constitució de l'ajuntament i abans de cap altra sessió. "Considerem que és una mesura d'emergència perquè la temporada turística ja ha començat i pot afectar", va comentar la candidata del PSC i futura regidora, Anna Pascual, que va recordar que durant els dies de Setmana Santa es van crear "molts colapses" al municipi i, per tant, ara es podrien repetir i ho volen evitar.

Precisament, en el text de la mateixa moció destaquen els incovenients que els canvis han generat als ciutadans: "Vist el gran perjudici que ha suposat el canvi de circulació del passeig marítim de Lloret, que ha rebut el rebuig de gran part de la societat lloretenca, el sector empresarial i la majoria dels grups polítics, i els danys que pot ocasionar el citat canvi en l'economia de la vila".

Aquesta moció, però, té un caràcter més aviat simbòlic i un cop constituït l'Ajuntament en faran una altra. "Portàvem aquesta demanda en el programa i, per això, ho hem fet. D'alguna manera ha estat un acte simbòlic", va explicar Pascual. "La setmana que ja estigui constituït l'ajuntament en presentarem una, ja com a regidors, demanant el ple extraordinari i parlarem amb els altres grups perquè s'hi afegeixin", va afegir Pascual.

A l'inici de campanya, va ser un dels punts estrella, ja que tots els partits, excepte CiU, portaven al programa retornar-lo al doble sentit. Els convergents, però, ja han manifestat que avaluarien els resultats i si calia, es modificaria. Ara, amb els resultats electorals, CiU està en minoria i la resta de grups podrien acordar els canvis.