Dilluns 18 d'abril els regidors del Millor, Marc Fuertes i Juan Díez, van evitar trepitjar les dependències judicials de Blanes per prestar declaració en relació a una querella interposada contra ambdós a raó de la presumpta comissió de diversos delictes d'injúries i calúmnies que haurien vulnerat el dret a l'honor de diversos memebres de l'equip de govern actual. La demanda penal es fonamenta en el contingut de diversos articles publicats al butlletí «Lloret Opina» vinculat a aquesta formació lloretenca i ha estat objecte de multitud d'ampliacions des de que va ser presentada inicialment el 22 de juliol de 2010.

Fuertes indica que ni ell ni el seu company van acudir al jutjat perquè estan pendents de realitzar un acte de conciliació entre les parts, aspecte que el representant dels querellants, Manuel González Peeters, discuteix al·legant que és tracta d'una maniobra dilatòria innecessària ja que en el cas d'injúries i calúmnies es pot actuar d'ofici quan les ofenses, com en el cas denunciat, es dirigeixen contra funcionaris, autoritats o agents públics en relació a fets vinculats al seus càrrecs.

Entenen els querellants que el líder del Millor s'ha valgut de la seva publicació per acusar falsament l'alcalde Xavier Crespo (CiU) i alguns dels seus regidors de prevariació, malversació de cabals públics, suborn, falsedats i coaccions. Tanmateix, Fuertes assegura que disposa de les proves que han motivat aquestes informacions publicades als butlletins de la seva agrupació i que mostrarà al jutge en quan li siguin reclamades. Indica també que les presentarà davant la Fiscalia Anticorrupció, com a molt tard passat l'estiu. Refereix que si no les ha presentat abans és perquè volia finalitzar tots els butlletins. «Estem tranquils i ho tenim tot documentat» expressa el líder de la formació.

Segons s'infereix de la querella interposada i les successives ampliacions, els aludits en les publicacions del Millor -tant en els pamflets com a la pàgina web del partit- consideren que s'han vessat greus imputacions contra l'honor, el crèdit i la seva imatge, fins i tot arribant a afectar, de retruc, les seves famílies, al temps que se'ls ha acusat d'actes especialment greus que podrien ser perseguits penalment.

El líder d'aquesta agrupació local es troba immers en dos processos judicials més semblants a l'expressat. Tot i això, assegura que està esperant «l'acta de prescripció» d'un d'aquests procediments on també se l'acusa de calúmnies.