El pare acusat de matar el seu nadó a Platja d'Aro (Baix Empordà) ha declarat que la criatura li va caure dels braços per accident mentre intentava que deixés de plorar. El processat, Alejandro S.P., ha explicat que aquell 8 de desembre del 2009 es trobava sol amb el nadó a l'apartament on vivia la família. El jove ha dit que havia alçat la criatura enlaire per calmar-la i que llavors el bebè va picar contra una biga del sostre. Segons la seva versió, Alejandro S.P. es va espantar, va obrir les mans i el nadó, de només 27 dies, li va caure a terra. Llavors, el processat el va intentar reanimar amb aigua i crema, però el nadó va morir. El pare, que té 24 anys, ha declarat tota l'estona entre sanglots.

Alejandro S.P. no ha deixat de parlar amb veu entretallada durant tota l'estona que ha durat la seva declaració davant el jurat popular. El processat, que s'enfronta a divuit anys de presó per assassinat, ha negat rotundament haver matat el seu fill de manera intencionada quan el nadó només tenia 27 dies.

El dia 8 de desembre del 2009 Alejandro S.P. treballava en un hotel de Platja d'Aro com a cambrer. El jove, que aleshores tenia 22 anys, vivia amb la seva companya i el bebè a l'edifici Beach Palace del municipi baixempordanès.

Aquella tarda, l'acusat va sortir de treballar pels voltants de les cinc -feia de cambrer en un hotel- i va anar a fer el toc amb els companys de feina. Aleshores, la seva companya li va enviar un missatge al mòbil dient-li que tornés a l'apartament, perquè tenia gana i volia que li donés diners per anar a comprar menjar.

Alejandro S.P. ha explicat que, després de recriminar-li que no hagués tornat a casa en acabar la feina, la seva companya va sortir del pis amb 50 euros a la butxaca per anar a comprar. El jove es va quedar sol a l'habitació amb la criatura i, després de donar-li un biberó, es va posar al davant de l'ordinador. Eren cap a quarts de vuit del vespre.

Va ser aleshores quan el nadó va començar a plorar. "Jo buscava que la seva cara fos feliç, i per això el vaig aixecar enlaire", ha dit Alejandro S.P. Segons ha explicat el processat, però, quan va alçar el seu fill, el nadó va picar contra una biga del sostre. "Vaig sentir un lleuger toc, i a partir d'aquí tot va anar molt ràpid", ha declarat el processat.

Cop contra el terra

Alejandro S.P. ha dit que, de l'ensurt, havia obert els braços i la criatura li havia relliscat. Quan va anar per agafar-la, es va mig entrebancar amb la roba de llit i el nadó va caure de cap contra una manta que hi havia a terra.

A partir d'aquí, el processat ha dit que s'havia posat molt nerviós. Quan va recollir el bebè del terra, va veure que tenia tot un costat de la cara morat i que respirava a batzegades. L'acusat ha explicat que havia enviat un missatge a la mare dient-li que tornés corrents, i que va intentar reanimar la criatura refrescant-la amb aigua, posant-li crema i fent-li un massatge de reanimació.

A preguntes del fiscal, Alejandro S.P. ha atribuït a la confusió del moment no haver avisat un metge. "Jo també em demano per què no ho vaig fer, però tot va anar molt ràpid", ha explicat als membres del jurat.

Un cop la mare de la criatura va arribar a l'apartament, la parella va anar a demanar ajuda als veïns. Des d'allà, es van alertar els serveis mèdics. Però quan l'ambulància va arribar, el nadó ja estava mort. El veí que vivia a l'apartament del costat ha declarat al judici que, en obrir la porta, va tenir la sensació que l'acusat estava molt pertorbat, i que no parava de repetir que era culpa seva.

L'estimava més que res en aquest món

A preguntes de la defensa, l'acusat ha negat haver matat intencionadament la criatura. "L'estimava més que res en aquest món", ha dit. Alejandro S.P. també ha admès que havia donat diferents versions dels fets a la policia perquè estava nerviós, perquè tenia por del què pensarien la seva companya i la seva mare i perquè tenia un "sentiment de culpabilitat enorme".

Durant la sessió d'aquest matí, també estava previst que declarés la mare del nadó. La dona, que d'ençà dels fets va posar punt final a la seva relació amb el processat, no s'ha presentat a l'Audiència de Girona. Tant el fiscal com la defensa han demanat que s'esperi fins al darrer dia del judici per veure si es presenta, i si no ho fa, aleshores decidir si cal que declari o no.

Alejandro S.P. s'enfronta a una pena de divuit anys de presó per un delicte d'assassinat. El fiscal sosté que l'acusat va colpejar i rebotir el nen amb força contra el terra o la paret de l'apartament, perquè el va irritar que la criatura no parés de plorar.

La defensa, per la seva banda, sosté que la mort del bebè es va deure a un accident, i sol·licita l'absolució per al seu client. De manera alternativa, qualifica els fets d'homicidi imprudent i sol·licita una pena d'un any de presó. El judici continuarà demà amb declaracions de Mossos d'Esquadra, Policies Locals de Platja d'Aro i testimonis.