El paper del nou Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, l'IDIBGI, passa per col·laborar amb els hospitals comarcals de tota la demarcació. Aquesta és una de les línies d'investigació que la institució sorgida de l'hospital Trueta va posar de manifest en la segona edició de les Jornades de Recerca en Salut que es van celebrar ahir a l'hospital Santa Caterina de Salt. Concretament, l'IDIBGI va proposar un seguit de línies d'investigació pròpies però també d'altres amb l'objectiu que tots els centres comarcals de referència a Girona s'hi puguin afegir per treballar conjuntament.

D'aquesta manera s'assoliria un grau de coordinació que fins ara no estava tan consolidat, ja que actualment cada hospital compta amb les seves pròpies unitats de recerca que treballen de forma independent. Tot i que el plantejament de l'IDIBGI encara no és ferm, centres com els de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) hi estarien d'acord sempre que es treballessin camps comuns.

El cap de la unitat de recerca de l'IAS i moderador de la taula rodona de les jornades, Secundino López Pousa, va assenyalar que "estem oberts a treballar de manera conjunta en futures línies d'organització, sempre que les matèries d'estudi siguin les que posem en pràctica aquí, com per exemple l'envelliment".

En aquest sentit, també es va parlar sobre la necessitat de lligar la investigació a nivell comarcal amb l'hospital Trueta i la Facultat de Medicina de la UdG.

En la jornada hi van participar, a banda de l'IAS, representants de tots els proveïdors de serveis a la regió sanitària de Girona. Posteriorment, es van entregar els premis als millors articles i pósters de recerca. Enguany el guardó va ser per l'estudi sobre els avenços de la ressonància magnètica en el càncer de pròstata liderat pels doctors de la Clínica Girona Joan Carles Vilanova i Joaquim Barceló.