La menor desapareguda a Cassà de la Selva el passat 18 de maig, Jessica Jiménez León, de 16 anys, va donar ahir senyals de vida. Va trucar a tres amics -un noi de Tarragona i dos companys de l'escola La Salle de Cassà- per dir que era a Barcelona, que estava bé i que no la busquessin, segons va explicar la seva mare, Patrícia León.

La noia va marxar de casa sense mòbil, ni diners, ni documentació després d'haver mantingut una discussió amb la seva mare -que la renyava pel baix rendiment escolar- i amb el seu xicot, un jove de Torroella de Montgrí. Va endur-se la bossa del gimnàs -entrena arts marcials i kick-boxing- amb algunes mudes de roba i va pujar en un cotxe negre.

Malgrat que no hi havia motius per descartar la desaparició voluntària -no era la primera vegada que la noia marxava de casa, segons van admetre els seus amics-, els Mossos d'Esquadra van prendre cartes en l'assumpte arran de rebre l'avís per part de la Policia Local de Cassà, que és qui va rebre la denúncia de la mare, imposada el mateix vespre de la desaparició de Jessica, el 18 de maig.

Segons va explicar l'alleujada mare, la nena va trucar als amics des d'un número ocult ahir a la tarda, i va explicar que era a Barcelona i estava bé. Ara els Mossos la intentaran localitzar allà, va indicar Patrícia León.

Segueix la recerca de Carla

D'altra banda, els Mossos perserveren en la recerda de Carla Paunero Moreno, una altra noia de 16 anys que va desaparèixer a Girona durant la celebració de la victòria del Barça, la nit de dissabte passat. La noia, que tampoc porta ni el mòbil ni diners, es va separar del seu germà i la van veure per darrera vegada davant de Correus. D'altra banda, una tercera investigació roman oberta i també sense resultats: la desaparició de la periodista Irene Rigall, que es va esfumar el passat 16 de març.