A Santa Coloma de Farners les possibilitats d'un pacte de govern per tornar a fer alcalde Antoni Solà (CiU) passen al parer de l'actual batlle en funcions per revalidar l'actual tripartit -CIU, PSC, ERC-; una combinació que aquests dies veu llunyana per part dels actuals socis de govern -socialistes i republicans- tot i que les converses entres les tres formacions segueixen obertes. Malgrat això, Solà té una cosa clara que l'alcaldia "no la cedim", i és que al seu parer malgrat les diferents combinacions per fer govern: "els resultats han estat pràcticament els mateixos i entenem que ha estat un govern fort".

L'actual govern de Santa Coloma està format per set regidors de CiU, tres del PSC i tres d'ERC. I en els comicis del dia 22 de maig, en canvi, tot i que PSC i ERC es mantenen en nombre d'edils, CiU en va perdre un. Un fet que els dos socis de Solà al govern estan usant a l'hora de negociar i també per formar, si arriba el cas, un altre tripartit que no compta amb CiU, el que conformarien PSC, ERC i CpC.

Aquesta porta del pacte tampoc està tancada i, de fet, CpC ha dit públicament que per a ells l'alcadia no és el punt que els distanciarà a l'hora de formar el tripartit i les tres formacions, segueixen negociant. El possible anunci d'un nou govern es veu encara un xic llunyà per les formacions colomenques que auguren que fins la setmana vinent no es materialitzarà l'acord, que pot posar fi a 16 anys al capdavant d'Antoni Solà a l'alcaldia o bé a revalidar-lo com a batlle de la capital de la Selva.

Caldes: ERC no vol governar

I a Caldes de Malavella, un possible tripartit entre CiU, ERC i PSC encara es troba lluny. La segona ronda de negociacions entre CiU i ERC es reemprendrà però la formació, com ressalta Xavier Tresserras té clar que "ERC es quedarà a l'oposició" com ja va dir fa uns dies i que el dia 22 el poble "va parlar i ens ha tret del govern". I és que la força guanyadora va ser la liderada per Salvador Balliu (CiU) i ERC va veure com perdia un dels dos regidors que tenia fins ara.

Per tant, el soci de govern que té per ara garantit Balliu és el PSC. La resta de grups a excepció del PP, ja han dit que es mantindran a l'oposició i si no s'hi sumessin els populars, el nou govern de Caldes estaria en minoria, amb els cinc edils de CiU i un del PSC i, per tant, amb l'obligació d'arribar a acords puntuals amb la resta de grups (PIC, ICV, ERC, PP).

Vidreres: ERC es manté clau

A Vidreres, en canvi VST-ERC descarta una possible sociovergència al poble i assegura que segueix essent la clau del futur govern. CiU va guanyar les eleccions amb cinc regidors, el PSC en va treure quatre i ERC, tres convertint-se així en la força decisiva. De moment manté les converses amb els altres dos grups però com va dir Eduard Adroba, són conscients que cal tancar el pacte aviat per tenir el "projecte clar i ben definit".

A Massanes, tot per fer

A Massanes, les coses encara no són clares, si bé PSC i IPM van empatar en nombre d'edils. Des d'IPM s'afirma que no hi hagut converses oficials i que cal acostar posicions ben aviat pel pacte.