El mateix dia que Red Eléctrica (REE) inaugurava la subestació de Bescanó i el primer tram de línia fins a Sentmenat de 400 kV, el govern de la Generalitat, a través de la Direcció General d'Energia i Mines activava un portal on "s'informa del desenvolupament de la xarxa elèctrica a Girona". Un web que posa de manifest que la inauguració de dimecres és només "el primer pas" del projecte que en els propers anys s'haurà de completar amb un conjunt d'actuacions que n'augmentaran el mallat i li donara "no només més capacitat, sinó també més seguretat i fiabilitat".

El fet que la Generalitat hagi recorregut a aquest recurs el mateix dia de la inauguració de la subestació de 400 kV no és cap casualitat. El Govern de CiU ha començat a difondre un missatge clar i amb una gran connotació pedagògica pels pròxim anys. De fet, aquesta legisaltura ha de ser la que confirmi la interconnexió elèctrica amb França i l'arribada de l'alta velocitat ferroviària.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va indicar en l'acte d'inauguració que aquestes infraestructures "són absolutament necessàries per tenir societats modernes i avançades" i es va referir a les noves instal·lacions de Bescanó com "una infraestructura del segle XXI, en la que ens juguem el ser o no ser de la nostra economia".

"Necessitem una Catalunya, un Estat i una Europa perfectament interconnectats, fins i tot, hiperconnectats, és a dir, portant les interconnexions més enllà de les necessitats actuals i preveient les del futur"

Alerta també pels alcaldes

El missatge de Mas, però, no només tenia la ciutadania en general com a destinatari. Els alcaldes, que han estat uns dels que han posat molts onstacles al desenvolupament de l'obra, també van rebre un missatge clar per part del president: "Quan s'ha de fer una infraestructura com aquesta tothom mira cap a una altra banda i l'Ajuntament de Bescanó va tenir el suficient sentit comú i de país com per equilibrar els interessos del municipi i els de Catalunya".

I, despre´s de felicitar l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, va afegir que "la seva actitud "serveixi d'exemple per coses que s'hauran de fer a Catalunya en aquests propers anys i que requeriran no mirar cap a un altre costat i tenir un sentit de la col·lectivitat".

La web informa sobre l'estat actual, o les carències -segons es miri- de l'actual xarxa elèctrica de la província i s'hi pengen les ?notícies relacionades amb el sector.