El panorama postelectoral a Sant Julià de Ramis continua d'allò més obert. PSC i CiU van quedar empatats a quatre regidors en els comicis del 22-M, mentre que l'Agrupació d'Electors de Sant Julià de Ramis, Medinyà 1972-Entesa i Solidaritat en van tenir un cadascun. Així doncs, tant el cap de llista del PSC, Narcís Casassa, com el de CiU, Patrici Oliveras, necessitaran el suport de com a mínim dos grups per poder arribar a un acord. Malgrat que encara no hi ha res tancat, tot a punta a què l'Agrupació d'Electors (UDM) podria optar per tornar a donar suport al PSC, reeditant així un pacte que ja ha funcionat durant aquest mandat. Solidaritat, per la seva banda, malgrat que no ha volgut manifestar-se encara, és possible que acabi donant suport a CiU, si més no per afinitat ideològica. Per tant, qui podria tenir la clau del govern seria Medinyà 1972-Entesa, que aquesta setmana s'està reunint amb tots els partits abans de decantar-se cap a un costat o l'altre.

De moment, totes les negociacions estan obertes, i l'únic que sembla definitivament descartat és una sociovergència. L'actual alcalde i cap de llista socialista, Narcís Casassa, explica que han parlat "amb tothom" perquè la seva finalitat és "consolidar un pacte estable i fort" amb els partits amb qui coincideixin en prioritats. De moment, ja s'han reunit amb la UPDM, Solidarita i Medinyà 1972, trobades que valora "molt positivament" malgrat reconèixer que cal ser "molt prudent" perquè tot just s'estan començant les negociacions. De tota manera, Casassa es mostra optimista perquè cap dels tres partits li ha dit que no volgués saber res d'un pacte. "Hi ha qui té dubtes interns, però de moment encara no hi ha inconvenients", assenyala.

Oliveras, per la seva banda, també continua negociant amb els altres tres partits. Conscient que el PSC encara no té lligat el pacte, creu que ells també tenen opcions d'arribar a un acord amb la resta de formacions: "Els pactes estan molt oberts, encara no està res tancat però veiem molt bona predisposició cap a nosaltres", assenyala Oliveras.

La clau, doncs, estarà en els partits petits. Des de Medinyà 1972, el seu cap de llista i regidor electe, Sixte Galià, explica que aquesta setmana s'estan reunint amb la resta de forces perquè encara no tenen "res clar". El partit creu que arribarà a una decisió a finals d'aquesta setmana o a principis de la que ve. La principal ambició d'aquest partit és la independència de Medinyà i per tant la seva decisió pot venir determinada pel que els ofereixin PSC i CiU en aquest sentit. A priori, tots dos estan d'acord amb la segregació del municipi.

Pel que fa a Solidaritat, el seu cap de llista, Xavier Sayols, tampoc vol avançar res, perquè continuen els contactes amb la resta de partits. Tot fa pensar, però, que es pot trobar més a prop d'un pacte amb CiU que amb el PSC, per raons bàsicament ideològiques.