Més d'un centenar de professionals participaran en el primer Fòrum sobre Inclusió Social i Ciutadania que organitzarà la Fundació Ser.gi durant els dies 2 i 3 de juny. Sota el lema Nous discursos i estratègies professionals en temps de canvis, es reflexionarà sobre els reptes de futur de l'acció social.

Segons explica la Fundació, aquest Fòrum pretén detectar i identificar "quin és l'estat de la qüestió en el terreny social, partint des de diferents àmbits professionals, amb l'objectiu de compartir reflexions i arribar a acords que posterirment es traslladaran a les administracions competents".

Cada dia, el Fòrum començarà amb una conferència inicial: el dia 2 de juny a càrrec de Miren Etxezarreta i el dia 3 de Josep Manel Barbero. Posteriorment es farà un debat per grups. El primer dia, estarà centrat en la recerca d'elements d'anàlisi de les noves dinàmiques socials i identificar quins conceptes són bàsics per a elaborar nous discursos; i el segon, en les estratègies d'intervenció que cal endegar i prioritzar.