El pare acusat de matar el seu nadó de 27 dies a Platja d'Aro assegura que li va caure dels braços mentre el sostenia per aconseguir que deixés de somicar. Alejandro Suárez Puente, de 24 anys, indica que es trobava damunt el llit i en enlairar el fill va espantar-se quan va adonar-se que hi havia una biga al sostre on es podia colpejar de manera que instintivament se li van obrir les mans i no va ser a temps d'agafar el nadó abans que caigués de cap contra el terra perquè es va entrebancar amb una manta. La patacada hauria provocat que el nen s'ofegués i acabés mort. Durant tot aquest temps, la mare del menut -que no va presentar-se al judici per declarar- no es trobava a casa perquè havia sortit a comprar menjar.

Durant la celebració del judici, Suárez Puente -que s'enfronta a 18 anys de presó acusat d'assassinat- va reiterar que seria incapaç de fer mal al seu fill al temps que justificava les diferents versions que havia donat sobre els fets al·legant que es trobava confús per aquesta situació que el sobrepassava i tenia por de confessar a la seva dona i la seva mare de quina manera s'hauria produït la mort accidental del bebè. No va estar-se de recordar les seves intencions de suïcidar-se després del succés, aspecte que va reconèixer el veí a qui va sol·licitar ajuda quan va morir el nadó.

L'advocat de la defensa, David Velasco, va tractar que el seu patrocinat col·laborés en el relat exculpatori aconseguint que negués tenir una intenció manifesta de matar el seu fill.

Els testimonis que van desfilar per la sala de vistes no van ser del tot coincidents i si bé és cert que un assegurava que la conducta de l'acusat sempre havia estat correcta, l'altre indicava que havia sentit com cridava a la seva dona i fins i tot li havia pegat, afegint, a preguntes de la defensa, que mai havia presenciat cap agressió i que les seves manifestacions provenen del que hauria sentit a través de les parets.

Tots els membres del servei d'emergències mèdiques van ressaltar com el processat manifestava de forma ininterrompuda que el nen li havia caigut.