Rigau rectifica i el curs acabarà per als docents el 30 de juny, dos dies abans

Sindicats i administració blinden 2.500 places de treballadors interins que exerceixen

02.06.2011 | 02:00
La consellera d´Ensenyament, Irene Rigau, signant el pacte d´estabilitat.
La consellera d´Ensenyament, Irene Rigau, signant el pacte d´estabilitat.

El curs escolar acabarà el curs 2011-2012 el 30 de juny i no el 2 de juliol tal com va informar la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, dimarts passat. El canvi de dates, però, només afectarà el professorat, segons va informar ahir fonts de CCOO presents a la reunió entre sindicats i l'administració a la mesa sectorial.
El curs a Catalunya començarà el pròxim 12 de setembre i els centres tindran cinc dies de lliure disposició en comptes dels 7 actuals, que podran ajuntar en una mateixa setmana si demanen autorització per a això.
Entre d'altres qüestions, CCOO també va dir que aquest juliol, el professorat amb destinació definitiva del concurs de trasllats d'enguany estaran autoritzats a fer els dies corresponents al centre on tindran aquesta plaça definitiva. I, alhora, van explicar que el professorat provisional, interí i els substituts/tes que cobren el mes de juliol hauran de fer els dies corresponents al centre on han estat aquest curs.
Un altre dels temes rellevants acordats en la Mesa d'ahir va ser l'acord per l'ampliació del pacte d'estabilitat per a 2.515 interins. Aquest pacte l'ha signat el Departament amb tots els sindicats presents a la Mesa Sectorial. D'aquesta manera, es garanteix l'estabilitat de feina durant un curs més a 2.515 interins que actualment tenen garanties de continuïtat i que acabaven aquesta garantia l'agost de 2011, allargant la continuïtat laboral fins al final del curs 2011-2012.
El primer pacte d'aquestes característiques es va signar el novembre de 2005 entre l'administració i el sindicat CCOO, afectant un total de 7.117 persones d'un total de 10.013 interins nomenats el curs -cosa que suposava un 71% de tot el col·lectiu en el curs 2004-2005. Posteriorment, el juny de 2007, el pacte es va ampliar signant també els altres sindicats presents a la Mesa Sectorial i allargant l'estabilitat fins l'agost de 2011. El curs 2008-2009 la xifra de docents acollits a l'acord de garanties havia baixat fins a 2.330, tenint en compte que moltes d'aquestes persones havien aprovat les diferents oposicions convocades. Però a aquesta xifra de 2.330 interins es van afegir 2.240 persones més, gràcies al segon pacte de l'any 2007, sumant un total de 4.570 interins.
La xifra d'interins actual amb acord de garanties és de 2.515 persones, xifra que pot ser menor un cop acabi el procés d'oposició del proper mes de juny, que facilitaran l'ingrés als cossos docents d'un percentatge d'interins de Secundària.
Dels 2.515 interins a qui s'amplia el compromís, 1.795 corresponen al cos de Secundària. Actualment hi ha 7.051 interins, un 10,9% de la plantilla total.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La Garrotxa estudia un sistema de recollida personalitzat i amb contenidors tancats

La Garrotxa estudia un sistema de recollida personalitzat i amb contenidors tancats

Aquest model, que s'està provant a Argelaguer, permet que només els veïns puguin obrir els...

«La millor vacuna és que tothom se senti a gust dins de la diversitat»

«La millor vacuna és que tothom se senti a gust dins de la diversitat»

Més enllà de la tasca policial, mecanismes com els que estan implantant ajuden a detectar...

Cosint les ferides a Ripoll

Cosint les ferides a Ripoll

No és fàcil per a una localitat com Ripoll, de 10.000 habitants, pair que onze joves...

Llagostera inicia els cursos de robòtica i noves tecnologies

Llagostera inicia els cursos de robòtica i noves tecnologies

Llagostera ha iniciat, aquest cap de setmana, la programació dels cursos Llagostera 3.0 al...

Treball participatiu amb entitats de la Bisbal per elaborar el Pla d´acció social

Treball participatiu amb entitats de la Bisbal per elaborar el Pla d´acció social

L'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de la Bisbal ha iniciat un...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema