El treball Temps de guerra i repressió. Llagostera 1936-1943 de Jordi Bohigas i Maynegre és el guanyador de la VII Beca Esteve que, amb caràcter bianual, té per objectiu fomentar la recerca i contribuir al coneixement de la realitat actual i històrica de Llagostera.

El projecte de recerca proposa una història política de Llagostera entre els anys 1936 i 1943. Aquesta és l'originalitat del projecte, ja que la majoria dels treballs consideren 1939 com un punt divisori. La recerca situa el juliol del 1936 com la data de la ruptura i com, a partir d'aleshores, es produeixen un seguit de canvis polítics que no s'aturaran el 39 amb un clima de violència.

Diverses fonts

Una altra de les característiques d'aquest treball és la capacitat d'integrar diverses fonts documentals entres les que hi han les fonts municipals, els sumaríssims d'urgència i la Causa General.

El projecte és una oportunitat de conèixer més aquest període convuls de la història, tasca a la qual l'Ajuntament de Llagostera hi dedica esforços des de fa temps