L'ampliació de l'Escola CEIP Vilarrasa de Besalú consistirà en un edifici de dues plantes en forma d'ela. El nou equipament estarà situat a l'actual pati del CEIP Vilarrasa. Per elevar el nou edifici, l'Ajuntament haurà de desviar una claveguera que ara travessa el pati. L'alcalde, Lluís Guinó, apunta que es tracta d'un tema que l'Ajuntament ja ha resolt a través del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA). La part vertical de l'immoble nou acollirà espais comuns, com ara el gimnàs, els vestidors i el laboratori. Aquesta part connectarà amb l'edifici actual.

En canvi la destinació de la part horitzontal encara està per decidir. L'alcalde vol que tot el sector educatiu del municipi s'impliqui activament en la definició de l'ús dels futurs equipaments i també amb el conjunt de la implantació de l'ESO al municipi.

La cerca del consens ha d'estar acabada al setembre, quan es començaran els treballs del projecte valorats en 46.519?. La partida del projecte ha estat publicada, fa pocs dies, al pressupost de la Generalitat per aquest 2011.