Les Jornades Gastronòmiques de Torroella de Montgrí i l'Estartit Tastets de Mar: la Clova arriben aquest juny a la XVI edició amb la participació d'una desena de restaurants: de l'Estartit, Can Falet, les Corones, La Gaviota, Fèlix, Medes II, Mont-plà i Santa Anna; el Portal de Mar de Torroella; el Picasso de la Gola; i Catamaran (Hotel Clipper) al Mas Pinell. La campanya durarà tot el mes, en què aquests restaurants faran menús elaborats especialment per l'ocasió. Demà al migdia, al port de l'Estartit, s'oferiran 150 quilos de musclos cuinats de deu maneres diferents.

Com a novetat, els participants a la musclada podran votar els que més els han agradat i entraran en un sorteig d'un menú per a dues persones, una sortida en caiac i ampolles de vi del celler Castell de Peralada.

La proposta gastronòmica es complementa aquesta edició amb d'altres activitats. Dijous que ve, el Museu de la Mediterrània de Torroella acullirà una xerrada sobre les arts de pesca de la clova i una degustació a càrrec del president de la Confraria de Pescadors de l'Estartit, Pere Estradera. El dia 16, al Bodega Can Falet de l'Estartit se celebrarà una sessió de maridatge de vi Castell de Peralada amb clova, a càrrec del sommelier de Bodegues Peralada, Diego Gonzàlez, que explicarà les propietats de cada vi.