L'episodi d'aire fred que des de dimecres s'ha situat pràcticament en la vertical de Catalunya, i que es prolongarà tres dies més, ha provocat temperatures mínimes rècord per al mes de juny a les estacions d'alta muntanya. De fet, no és habitual veure fins a 25 centímetres de neu a Setcases (Ulldeter), onades de quatre metres a Begur i ratxes de vent superiors als 144 km/hora.

Aquesta climatologia registrada el primer dia de juny es va tornar a repetir amb temperatures fredes a l'alta muntanya i ratxes de tramuntana d'aproximadament 120 km/hora a Portbou.

El vent, però, no només es va deixar sentir en aquest punt habitual de la Costa Brava, o a Ulldeter (a 2.364 metres d'alçada), on es van registrar ratxes de fins a 80 km/hora.

La tramuntana es va fer escoltar a d'altres punts de l'interior de la província com a la ciutat de Girona, on es van superar els 43 km/hora o a Banyoles, on les ventades van superar els 54 km/h.

Una depressió amb reflex a tots els nivells de la troposfera i acompanyada d'aire fred s'ha situat pràcticament sobre la vertical de Catalunya des de dilluns i continuarà gairebé en la mateixa posició durant tres dies més. I, per tant, això afavorirà la persistència de ruixats de distribució irregular els propers dies. La cota de neu, però, anirà pujant fins a valors de més 2000 metres ja que la temperatura es recuperarà progressivament. En aquest dos dies, a la majoria de les estacions d'alta muntanya s'ha batut el rècord de temperatura mínima en un mes de juny, tot i que cal tenir en compte que les sèries d'aquestes estacions tenen poc més de 10 anys. Fora del Pirineu només s'ha batut el rècord de temperatura mínima de juny a Begues, amb una sèrie de 15 anys. A Núria va ser dimecres de -1,2 quan la mínima absoluta registrada era de -1,1 i a Ulldeter de -5º quan a data 1 de juny la més baixa havia estat de -4,6.

A banda de les estacions de muntanya, és de destacar la mínima enregistrada a Prades la passada nit, que ha estat de 3,8ºC.

Pel que fa a la neu, va començar a caure dimecres al matí al vessant nord del Pirineu en cotes d'uns 1.400 metres i va anar pujant fins uns 1.800. Es van acumular gruixos màxims a Setcases de fins a 25 centímetres, mentre que a Núria van ser 6 centímetres. També van ser destacables dimecres les ventades, amb ratxes màximes de 144 km/h a Portbou, 104 km/h i Ulldeter, 97. Pel que fa a l'onatge, ha estat considerable al nord del país, amb onades de prop de 4 metres a la boia d'aigües fondes situada davant de Begur i de més de 2 metres a la Badia de Roses.