Els sindicat de Mossos d'Esquadra ha assegurat que s'ha fet "justícia" amb el reconeixement als policies de l'atemptat de Roses. El portaveu de l'SME-CCOO, Antoni Castejón, ha dit que "avui és un dia d'orgull" perquè deu anys després s'ha valorat l'actuació "molt destacable" dels agents i la "gran" coordinació policial. "Val més tard que mai i el millor homenatge que es podia fer era reconèixer la tasca dels policies", ha dit. En total, Interior ha atorgat 42 medalles, un "rècord absolut" ja que mai se n'havien concedit tantes per una sola actuació. Castejón ha assegurat que el reconeixement és un "prestigi " per a la policia i també un "record" al mosso Santos Santamaria, que va morir en l'atemptat.

La nit del 17 de març ETA va atemptar a Roses, on va fer explotar un cotxe bomba carregat amb 50 quilos d'explosius davant l'hotel Montecarlo de la localitat de l'Alt Empordà. La metralla de l'explosió va arrabassar la vida al mosso d'esquadra Santos Santamaría, de 32 anys i que en aquells moments estava desallotjant la zona. Deu anys després, Santamaria i tots els agents que van treballar en l'atemptat han rebut el reconeixement.

El sindicat de Mossos d'Esquadra de CCOO ha assegurat que amb aquest reconeixement s'ha fet "justícia". Segons el seu portaveu, Toni Castejón, "avui és un dia d'orgull" perquè s'ha valorat l'actuació "molt destacable" dels agents i la "gran coordinació policial que va haver-hi entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i la Guàrdia Civil. "Val més tard que mai i el millor homenatge que es podia fer era reconèixer la feina que van fer els policials jugant-se la seva vida", ha destacat.

El Departament d'Interior ha atorgat un total de 42 medalles, un "rècord absolut", segons ha explicat Castejón ja que mai se n'havien concedit tantes per una sola actuació. En aquest sentit, el portaveu de SME-CCOO ha assegurat que el reconeixement és un "prestigi " per a la policia i també un "record" al mosso Santos Santamaria, que va morir en l'atemptat.