L'Ajuntament de Riudellots de la Selva se suma, com ja han fet poblacions veïnes, a sancionar prostittutes de carretera i els seus clients. La multa més alta que es preveu és de 3.000 euros, segons estableix l'ordenança específica que ha creat l'Ajuntament que regula la utilització de l'espai públic per a l'oferiment i demanda de serveis sexuals.

Aquesta nova regulació es deu al fet que Riudellots de la Selva viu la problemàtica de la prositució a la carretera i en concret, és una activitat que es concentra a la zona de la C-25, via que transcorre pel nucli i camins veïnals de la zona. Abans, també es detectava a l'àrea de la N-II però un cop desdoblada i convertida en A-2, les noies s'han traslladat en d'altres zones o poblacions veïnes, com ara Caldes de Malavella.

Així doncs, Riudellots sancionarà amb un màxim de 3.000 euros aquelles infraccions considerades molt greus, que consisteixen "en el fet de mantenir relacions sexuals a l'espai públic o en llocs que sigui visibles des de l'espai públic", segons l'ordenança. També hi ha aquelles infraccions considerades greus que poden comportar sancions d'entre 751 euros fins als 1.500 euros per "oferir, sol·licitar, negociar o acceptar serveis sexuals a l'espai públic o en llocs que siguin visibles des d'un espai públic, quan les conductes es duguin a terme en la proximitat de centres docents", etc. I finalment, hi ha la gradació més baixa, la considerada lleu, que comporta multes de fins a 750 euros i que s'aplicarà en el cas "d'oferir, sol·licitar o negociar o acceptar serveis sexuals a l'espai públic".

Aquesta ordenança s'aplicarà un cop hagi superat el període d'exposició pública, que és en l'estat que es troba actualment aquest document aprovat de forma inicial en el ple de maig de l'Ajuntament. Amb Riudellots, a la Selva interior ja hi haurà quatre municipis on es multa la prostitució, ja que es multa també a Caldes, Vidreres i Sils.