L'Ajuntament d'Anglès deu més de 31.000 euros a tres de les orquestres que van tocar durant la Festa Major d'Anglès de l'any passat i la Festa de Cap d'Any; i també a l'empresa a qui se li va llogar l'equipament de so que es va contractar durant aquestes celebracions.

En concret, el consistori deu més de 4.000 euros per l'equip de so; uns 7.400 euros més a l'orquestra Di-Versiones i, uns 14.500 euros a l'orquestra La Selvatana. Ambdues van tocar a principis de setembre a la localitat durant les Gales -Festa Major que se celebra al setembre- i també uns 4.700 a la Disco Mòbil que va actuar per la Festa de Cap d'Any que es va celebrar al pavelló d'Anglès.

Aquesta no és la primera ocasió que l'Ajuntament d'Anglès es retarda en els pagaments i és que en els darrers anys, especialment des del 2008, com recorda la regidora d'Hisenda en funcions Soledad Mulero (PSC) i en aquest cas de la Festa de Cap d'Any i les Gales de l'any passat, s'espera poder pagar abans de Sant Joan.

El pagament d'aquestes factures així com les d'atres proveïdors serà possible, destaca Mulero, a través d'un préstec que Institut Català de Finances (ICF) "ens ha concedit i només falta signar" explica i que ascendeix fins als 600.000 euros. En concret, segons la regidora en funcions d'Hisenda aquests diners serveixen per liquidar tot el que queda del 2009 i part de l'any 2010.

Aquest és un préstec que l'ICF té autoritzat a l'Ajuntament d'Anglès des del febrer del 2011, assegura Mulero, i que s'ha vist retardat "perquè no se'ns ha dit res fins que han passat les eleccions, tot havia quedat parat".

Així doncs amb els 600.000 euros el consistori d'Anglès tancarà els deutes amb els proveïdors i Mulero assegura que durant aquesta setmana l'Ajuntament tancarà la liquidació de l'any 2010 i "tot indica que no sortirà negatiu". La regidora en funcios també diu que serà així perquè s'ha seguit el pla de sanejament econòmic que segueix l'Ajuntament i que durarà dos anys més.

I des de l'oposició, el cap de llista del grup municipal PAU i futur alcalde d'Anglès -per majoria absoluta-, Pere Espinet, assegura que "és una situació que ens té preocupats" i afegeix que "les festes a més veuen com se'ls ha reduiït els pressupostos i quedant en només 60.000 euros".