El Ministeri de Foment encara no té una data prevista per anunciar la licitació del tram entre Sils i Caldes de la N-II. El Consell de Ministres va anunciar el 29 d'abril que desencallava definitvament aquest tram de desdoblament a mig fer, des del juny del 2009, però no hi ha hagut cap moviment.

Les previsions després del Consell de Ministres de fa un mes i mig passaven perquè l'anunci surtís publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i, d'aquesta manera, desencallar d'una vegada els tràmits administratius per poder reemprendre l'0bra.

No obstant això, la setmana passada va ser el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, qui va informar que per part de l'Estat no hi ha "cap compromís" respecte la N-II després de reunir-se amb el secretari d'Estat d'Infraestructures de l'Estat, Víctor Morlán.

Clam de la societat

El desdoblament de la N-II s'ha convertit, en els darrers temps, en un dels grans clams de la societat gironina pel que fa a infraestructures. El tram entre Sils i Maçanet està aturat des de l'octubre de 2008, quan l'adjudicatària va decidir no continuar amb els treballs perquè el projecte s'havia encarit. Al juny de 2009 s'hi va sumar el tram Sils-Caldes.

Des d'aleshores, l'Estat no ha estat capaç de reemprendre cap de les obres tot i ser un punt negre de la xarxa viària. La crisi econòmica havia fet plantejar la necessitat de buscar alernatives de finançemnt com per exemple la particiàció de capital privat. Per, de moment. encara no s'ha adivinat cap moviment fiable.

La Diputació de Girona, en representació dels ajuntaments de les comarques de Girona, va adreçar una carta al Ministeri de Foment per reclamar una trobada amb els responsables per buscar solucions als problemes de desdoblament de la N-II.

Dos mesos després, i en el darrer ple celebrat a la Diputació, el portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va demanar al president, Enric Vilert, per la data acordada de la trobada i aquest li va espondre que no n'hi havia.

De totes maneres, Enric Vilert es va comprometre a fer "una trucada" un cop finalitzat el ple per tal de desencallar aquesta situació. La carta es va enviar el passat 16 de març i hores d'ara encara no hi ha "ni data, ni hora" per reunir-se amb el Ministeri de Foment, segons van confirmar ahir fonts de la Diputació de Girona.