Una jutge de Blanes ha decidit reobrir el cas d'una violació escaiguda a la població al novembre de 1991 a instàncies d'un ciutadà que després de llegir un llibre relacionat amb el cas va presentar un escrit proposant una prova que podria resoldre'l, com informava ahir el diari Público. I és que el ciutadà Ahmed Tommouhi va estar 15 anys tancat a la presó acusat erròniament per aquest delicte ja que els seus trets físics eren molt similiars als del principal sospitós, Antonio G.C., empresonat des de 1995, per un altre delicte de violació.

Com que les mostres de semen encara romanen a l'Institut Nacional de Toxicologia perquè no van ser analitzades en el seu moment per falta de sospitós ara podran comparar-se per descobrir si el perfil genètic correspon al sospitós.

L'empresonament de Tommouhi i un compatriota seu, Abderrazak Mounib, es va produir després que els relacionessin amb una onada de violacions escaigudes a Girona, Tarragona i Barcelona i malgrat una anàlisi d'ADN va demostrar que ambdós ciutadans van ser confosos amb Antonio G.C. i un còmplice seu que no ha estat identificat, el reconeixement de dues víctimes durant una roda va ser l'única prova de càrrec contra ells.

Mounib va morir en una presó de Barcelona l'any 2000, tan sols tres anys abans que el Tribunal Suprem reconegués que va estar condemnat per error. Tommouhi va ser excarcerat l'any 2006.