Si entre la gent de bé després del naixement arriba el bateig, no podia ser menys una línia aèria, per més que vingués de país tan poc catòlic com Rússia. El naixement de la línia Moscou-Girona, que va tenir lloc ahir a les 19.15 hores, va ser seguit d'un bateig que van oficiar no un, sinó dos camions de bombers, en la més estricta tradició aeronàutica: fent passar l'aeronau per sota dels dos raigs d'aigua. La mare, que es troba en perfecte estat de salut, és l'aerolínia Transaero Airlines. No és sobrer aquest desig, ja que cal recordar que pel mateix aeroport n'han passat d'altres -llegeixi's Spanair o Andalus Aerolínias- que semblaven disfrutar també de bona salut i estan a un pas de passar a millor vida.

El primer avió de la companyia Transaero Airlines que connecta Girona amb Moscou va aterrar puntual al vespre a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Aquesta companyia aèria opera per primera vegada a l'aeroport, on ha programat dos vols, un de sortida i un d'arribada, cada divendres fins al 30 de setembre, amb capacitat per a 101 passatgers. La destinació final de la majoria dels passatgers que van arribar ahir és la Costa Brava i per això estan contents amb aquesta nova ruta ja que prefereixen aterrar a Girona i no pas a Barcelona. Es tracta també de la primera connexió regular de Rússia a Girona.

Molts passatgers asseguraven ahir que estan contents amb aquesta nova ruta ja que prefereixen aterrar a Girona i no pas a Barcelona. La Natalia Iuri explicava que el vol havia anat molt bé i que prefereix arribar a Girona perquè passa les vacances al litoral gironí. "El vol és més curt que no pas si has d'anar a Barcelona i a mi em va molt millor aquest enllaç per això el recomanaré a molts amics russos que viuen a la Costa Brava", va destacar. Timofey Smirnov, que també passarà les vacances al litoral gironí, assegurava que l'avió de la companyia Transaero és molt "còmode i confortable", ja que ell, que fa gairebé dos metres, va poder estirar les cames sense problemes.

El turisme procedent de Rússia és un mercat potencial per a les comarques gironines. La nova ruta significa un pas endavant per a la consolidació d'aquest turista, que cada vegada aposta més pel litoral gironí. Un mercat a explorar i que en els últims anys ha augmentat significativament en destinacions de la demarcació de Girona. Durant la temporada d'estiu, els usuaris de l'aeroport de Girona poden escollir volar a 60 destinacions diferents de tot Europa i el nord d'Àfrica.

primer avió que arriba a girona des de moscouLa cerimònia del bateig, oficiada per dos camions de bombers.Els primers passatgers que van utilitzar la línia Moscou-Girona, al moment d'arribar.En cercles aeronàutics és una tradició celebrar així els vols inaugurals.