L'hospital Trueta amortitzarà les baixes i les jubilacions reubicant personal de base als llocs que quedin vacants. Així ho va informar ahir la presidenta de la Junta de Personal de l'hospital, Mª Àngels Rodríguez (CCOO) després de mantenir una reunió amb els altres membres de la Junta i la gerència del centre sanitari.

En aquesta trobada la direcció del Trueta els va explicar en què consistirà la segona fase de les retallades. Com ja va avançar Diari de Girona, els metges deixaran de cobrar les hores extres que feien per les guàrdies de tarda, es tancaran 28 llits de la planta de medicina interna i es suprimiran les guàrdies de les seccions d'oftalmologia i otorrinolaringologia.

Rodríguez va lamentar que amb les amortitzacions, els perjudicats siguin els treballadors de base i no els càrrecs de l'hospital. La presidenta de la Junta també va assegurar que la gerència es replanteja tornar a aplicar una retirada del solapament dels torns a la infermeria. Tot i que inicialment aquesta mesura entrava dins del pla de xoc, la gerència va decidir mantenir-la per la tancada que els treballadors del centre van mantenir durant 10 dies al vestíbul de l'hospital.

En aquest sentit i davant d'una nova aplicació d'aquesta mesura que afecta els torns de les infermeres, la Junta de personal farà una assemblea el proper dimecres (c0incidint amb les protestes diàries) per decidir futures accions, i realitzarà un estudi propi per demostrar la utilitat i necessitat d'aquest servei per a la qualitat de l'atenció als pacients.

De moment, alguns sindicats segueixen amb l'oficina d'atenció als afectats per les retallades. Ahir ja eren 48 les queixes totals registrades en poc més de 15 dies.