El president en funcions de la Diputació de Girona, Enric Vilert, va acusar a la Generalitat de carregar-se la temporada d'estiu en no ratificar el conveni amb l'aerolínia irlandesa. En aquest sentit, va destacar que la seva actitud està posant en risc la continuïtat de l'aerolínia a Girona i va afirmar que "estem en una situació de risc amb Ryanair, portem molts mesos amb un govern fet i hi ha una incertesa que jo he vist demostrada a través del patronat de turisme. Jo comparteixo aquest neguit".

Vilert va afegir que a aquest pas el Govern no només deixarà perdre la temporada d'estiu sinó també la d'hivern, ja que la companyia irlandesa "funciona amb previsions de 90 dies". "Vam prendre l'acord de demanar una entrevista amb el president Artur Mas per demanar l'estat de la situació, no sé si tindrem resposta", va assegurar en unes declaracions a Ràdio Girona.

D'altra banda, una roda de premsa que s'havia de celebrar ahir per pressionar el Govern perquè tanqui l'acord amb Ryanair, acordada pel Consell d'Administració del Patronat de Turisme, va ser a darrera hora anul·lada per la poca participació. Únicament sis dels 40 membres del Consell d'Administració del Patronat que havien acordat ser-hi presents per donar més força a la proposta van confirmar l'assistència. En vista de la poca predisposició, i malgrat haver aconseguit una sala on celebrar l'acte en el mateix aeroport, aquest es va suspendre. Això va indignar alguns dels membres del Patronat, com Antoni Escudero, president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, que criticava ahir la desídia dels consellers que no pensaven assistir-hi: "Fa uns mesos tots els mitjans de comunicació anaven plens de notícies d'indignació de moltes patronals i associacions dels sectors turístic, comerç i oci de la província de Girona amb el Govern de la Generalitat, expressant i demanant que volien un acord immediat amb Ryanair. I ara sembla ser que ningú se'n recorda". Escudero va fer aquestes declaracions a l'emissora gironina Onda Rambla.

Segons s'ha pogut saber, els consellers del Consell d'Administració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona van acordar dur a terme dues accions per tal de fer pressió i demanar al Govern de la Generalitat una resposta clara davant la situació del preacord amb la companyia Ryanair, actualment en suspens. La primera era enviar una carta al President de la Generalitat de Catalunya demanant-li una trobada per tal de conèixer la situació de les negociacions i expressar la voluntat que es tanqui en breu un acord. L'altra acció era convocar una roda de premsa a càrrec del President i els consellers del Consell d'Administració del Patronat de Turisme amb l'objectiu de fer pressió al Govern de la Generalitat perquè es tanqui l'acord amb Ryanair.

Segons explicava ahir un enfadat Escudero, "tots els 40 consellers aproximadament hi van estar d'acord i van donar la seva paraula que acompanyarien el President davant dels mitjans de comunicació". L'acte es duria a terme ahir a les 11 del matí a l'aeroport de Girona. Fins i tot es va demanar una sala al director de l'aeroport, a la qual cosa va accedir.

Escudero explica que "dijous a les cinc de la tarda aproximadament vaig rebre un correu electrònic del Patronat informant-me que la roda de premsa s'havia desconvocat perquè de 40 consellers només havien confirmat la seva assistència 6, dels quals jo n'era un".

En declaracions a Diari de Girona, Escudero no va voler aventurar si hi havia hagut pressions del Govern a alguns consellers: "No tinc el coneixement del motiu pel qual això ha passat, però vull ?expressar la meva indignació". "Des del meu punt de vista hauríem d'asseure'ns tots, reflexionar i pensar en massa, no amb individualitats, perquè el que passi a ?l'aeroport de Girona-Costa Brava ens afecta a tots".

Escudero va asegurar que ?segons alguns estudis cada ?turista que arriba amb Ryanair deixa a ?Girona entre 400 i 500 euros. "Això no es pot deixar perdre, estem parlant de deixar passar uns 2.000 ?milions d'euros anuals per no ?voler tancar aquest preacord", va dir. "El Govern vol anar de fort en les ?negociacions i no ho som, de forts. Qui té la paella pel mànec és ?Ryanair", va sentenciar.