L'Hospital de Palamós ha acollit la Jornada de seguretat de pacients. Més de cent persones provinents de diferents centres sanitaris de la demarcació s'han aplegat a la sala d'actes de l'Hospitalper seguir aquesta jornada, bàsicament enfocada a compartir experiències i donar pautes per a la reducció dels errors.

El Departament de Salut ha participat en la Jornada amb la ponència sobre l'estratègia del Departament en matèria de seguretat de pacients. Des de Paliaclinic, Francesc Fatjó ha explicat les experiències pràctiques en seguretat de pacients, des de l'Hospital de Barcelona, Carmen Lacasa ha posat èmfasi en la relació entre seguretat del pacient i medicaments; i des de l'Hospital municipal de Badalona, Santi Tomás ha compartit l'experiència en la incorporació de farmacèutics al servei d'urgències.

Al torn de l'Hospital de Palamós, s'han presentat dues ponències que han fet un recorregut per les diferents pràctiques posades en marxa en aquesta entitat. Així, el supervisor d'Urgències Jordi Amores, ha fet balanç d'un any des de la posada en marxa del sistema de notificacions i aprenentatge SINASP; i Raquel Górriz, supervisora del bloc quirúrgic, al voltant de la posada en marxa del Check list al quiròfan. I amb una pel·lícula de 8 minuts que escenifica un cas típic d'error en l'administració de la medicació a un pacient, s'ha presentat i avaluat un cas pràctic a partir d'aquestes imatges, en una taula rodona participada pel responsable de Qualitat, Xavier Garcia; per la metgessa d'urgències Lola Lario, i per la directora de Palamós Gent Gran, Núria Comes.