L'empresa pública GISA ha obert el concurs per a licitació del contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció del projecte constructiu del desdoblament de la carretera C-260, en el seu tram del barri de Vilatenim a Figueres. Es tracta d'un nou tràmit per impulsar aquesta actuació -pendent des de fa gairebé 17 anys- que es farà sense que encara s'hagi definit com serà finalment el seu traçat. Les darrera proposta coneguda de finals de 2009 preveia l'enderroc de més d'una desena de cases i locals. Segons sembla, però, en aquests moments s'està treballant en respondre les al·legacions presentades i, paral·lelament, Ajuntament i Generalitat mantenen converses per a definir-lo.

El tram de Vilatenim és l'últim que queda per desdoblar entre Roses i Figueres i el que més problemes circulatoris provoca, especialment durant els mesos d'estiu. Es converteix en un coll d'ampolla per a aquelles persones que van i tornen de Roses però, malgrat això, durant gairebé 17 anys les persones que viuen a peu de carretera batallen per saber quan es farà el projecte i si implicarà que les seves cases vagin a terra. Precisament, aquesta pressió veïnal va provocar que s'avancés en els tràmit i, el mes de juliol de 2009, va sortir a exposició pública l'estudi informatiu al qual l'Ajuntament i els veïns van presentar al·legacions. Segons aquest projecte, es preveia un cost de 23 milions -10,4 dels quals es destinarien a expropiacions- per a la construcció de dos carrils més en un tram de 800 metres, fer un nou enllaç al cinturó de ronda i construir també un nou vial que enllaci la zona comercial de Vilatenim amb el polígon del Firal. Preveia, a més, l'enderroc de set habitatges i vuit locals comercials amb qui es van començar a discutir les compensacions.

Ara, però, des de l'ajuntament asseguren que encara estan dins els terminis per a respondre al·legacions i que encara no s'ha decidit com serà traçat final que adoptarà el desdoblament ni si es mantindrà el mateix nombre d'expropiacions. Afirmen estar contents perquè es tracta d'un pas més i "s'avança" perquè, d'aquesta manera, quan arribi el moment de redactar el projecte s'hagin accelerat tràmits.