Ahir es celebrava un campionat de kick-boxing al recinte del pavelló poliesportiu de la Corxera de Sant Feliu de Guíxols. Però, en acabar de competir, els esportistes no es van poder dutxar perquè tota la instal·lació d'aigua està precintada en aquest equipament arran de la troballa d'un brot de contaminació per legionel·la. La presència del nociu bacteri es va detectar durant una revisió rutinària de les instal·lacions que tècnics del Dipsalut van practicar a mitja setmana, segons va explicar l'alcalde en funcions Carles Motas (TPSF).

Un comunicat emès per l'Ajuntament adverteix que, per causes sanitàries, les instal·lacions de les dutxes i els lavabos romandran tancades un total de tres setmanes. Ahir, Motas va considerar que seran deu dies o dues setmanes a tot estirar. Segons va assegurar l'alcalde, no hi ha víctimes malaltes per l'acció del bacteri i el descobriment va ser arran d'una revisió rutinària, que també es va fer als camps de futbol i a l'altre pavelló esportiu, situat a Vilartagues. Les conduccions d'aigua dels altres tres recintes esportius estan netes de legionel·la, va indicar el batlle.

Presència lleu

De fet, va explicar Motas, les proves van indicar presència de legionel·la "en nivells no perillosos" però el fet que hi hagués un brot va obligar, seguidament a la revisió, a fer una desinfecció de les canalitzacions d'aigua de tot el recinte. Es van repetir les anàlisis i es va constatar que hi seguien apareixent traces de la presència del bacteri. Per tant, i des de divendres, les sortides d'aigua estan precintades, s'hi està fent una desinfecció a fons i a més s'estan canviant els acumuladors d'aigua calenta, ja que sembla que és aquí on el bacteri s'ha instal·lat. La legionel·la pot viure còmodament amb aigua a diverses temperatures però prefereix la tèbia, i necessita matèria orgànica per alimentar-se, cosa que indica que els dipòsits tenen una entrada de contaminació.

Segons va assegurar Motas, els treballs no estan entorpint massa l'activitat prevista al recinte perquè la majoria de clubs esportius, com ara el bàsquet, ja han acabat la temporada d'entrenament i competicions.