Els Mossos d'Esquadra van denunciar el passat 27 de maig el conductor d'un cotxe Rolls Royce per no dur cap tipus de documentació del cotxe. Els agents van saber dies abans que per la Bisbal d'Empordà s'havia vist un cotxe de luxe escortat per dues motos i un helicòpter i, després de fer-ne una recerca, van detectar la comitiva. Va ser allà quan van detectar que no constava cap documentació del cotxe. Els agents van esbrinar que tots els implicats estaven filmant unes imatges publicitàries per promocionar, a través d'Internet, la cursa de vehicles de luxe Gumball 3000, que ha passat per Barcelona. El conductor denunciat té sis cotxes d'alta gamma més que, en aquest cas, sí tenen papers.

Després de ser alertat que s'havia detectar un Rolls Royce que circulava per la Bisbal d'Empordà acompanyat de dues motocicletes i un helicòpter, els agents van localitzar la comitiva el passat 27 de maig i van aturar-los a la C-66. Els policies van observar com els vehicles anaven connectats mitjançant aparells 'walkie talkie'. Mentre feien les comprovacions, l'helicòpter que acompanyava els vehicles va estar sobrevolant el control durant uns minuts i, finalment, va acabar marxant del lloc poc després.

Els mossos van demanar la documentació als conductors de les dues motocicletes i del turisme i van constatar com el Rolls Royce no tenia cap mena de documentació. Per això, van immobilitzar el vehicle en espera de poder saber qui era el titular del mateix.

Els agents van esbrinar que tots els implicats estaven rondant unes imatges publicitàries per promocionar, a través d'Internet, la cursa coneguda com Gumball 3000 que duen a termes persones d'alt poder adquisitiu. Es tracta de recórrer 3.000 milles en vuit dies. En aquesta edició, la cursa va sortir de Londres i el recorregut escollit per l'organització l'ha fet passar per Barcelona i terres gironines.

El Grup de Recerca i Documentació dels Mossos va inspeccionar la documentació del vehicle i va comprovar que la persona encartada tenia sis vehicles més en propietat que constaven en territori gironí. Els agents però van poder comprovar que els altres cotxes sí tenien la documentació obligatòria.

Per aquests motius, els Mossos d'Esquadra van denunciar el conductor per un delicte de falsedat documental. El denunciat, del qual no consten antecedents, va ser emplaçat per declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà quan el jutge ho requereixi.

Aquest cas forma part d'un dispositiu que el passat divendres 27 de maig els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu de control pels vehicles participants en la cursa de vehicles de luxe Gumball 3000. El resultat de l'operatiu va ser cinc denuncies administrativament a vehicles d'alta gama, tres per conducció temerària, un per conducció negligent i un per circular sense moderar la velocitat.