La líder de Tossa Unida (TU), Gisela Saladich, es convertirà amb molta probabilitat, -si no hi ha canvis dràstics en les converses de pactes durant aquesta setmana- en la nova alcaldessa de Tossa de Mar amb el suport del PSC liderat per Pilar Mundet. Tot i que CiU va resultar guanyadora en les passades eleccions amb 6 regidors, no va poder revalidar la majoria absoluta (fixada en 7) de l'anterior legislatura. El PSC es va quedar amb 3 i TU, amb 4, va esdevenir la clau del nou govern municipal. Així, tant CiU com PSC estan negociant amb Saladich però a dia d'avui TU, que té com a principal punt fort per començar a negociar en un ajustat pla d'austeritat està més a prop de les posicions del PSC que de CiU, com van admetre ahir les líders dels tres partits.

En la darrera setmana CiU i TU han quedat poc però han mantingut intercanvi d'opinions a través de comunicats. En la darrera, TU va oferir un govern d'unitat entre les tres formacions, que CiU ha considerat "acceptable", segons la darrera comunicació dels nacionalistes amb Tossa Unida. Valoren "l'esperit constructiu i conciliador de les propostes" de TU així com "raonable" un govern de concentració. També consideren que l'acció de govern ha d'estar presidida per una política d'austeritat i oberts a negociar l'alcaldia "respectant en la mesura justa la prioritat que s'ha de reconèixer en aquest punt a la llista més votada".

No obstant això, la líder de CiU i alcaldessa en funcions, Imma Colom, va assegurar ahir que no acaba d'entendre la fórmula d'un govern de concentració. Tampoc no ho entén el PSC tot i que les dues estan disposades a parlar-ho. No sembla, però, que prosperi l'opció.

CiU i TU gairebé no s'han reu?nit, ho faran aquesta setmana. TU prioritzarà un pacte amb qui accepti endegar polítiques d'austeritat i Saladich no troba amb CiU, a dia d'avui, gaires punts en comú, sobretot els "prioritaris" mentre que sí que veu el PSC amb molt bona voluntat. TU es reunirà avui amb el PSC que ahir va admetre que les converses ja estan molt avançades.