El port de Palamós va rebre ahir per primer cop l'escala del creuer Island Escape amb 1.566 passatgers. L'arribada de l'Island Escape, vaixell de la companyia Thomson Cruises, suposa que tots els creuers de la flota d'aquesta naviliera britànica ja han fet escala al port de Palamós. D'altra banda, Ports de la Generalitat ha participat aquests darrers dies a l'Assemblea General de MedCruise, des d'on es promou i s'impulsa l'activitat creuerística dels ports que reben tràfic de creuers.

L'Island Escape, que realitza una ruta d'una setmana per la Mediterrània occidental, va arribar a Palamós procedent del port de Niça i tenia previst salpar a la tarda cap a Palma de Mallorca. El creuer, amb bandera de Bahames, 185 metres d'eslora i set de cala, va portar 1.566 passatgers, majoritàriament britànics i irlandesos, i 545 tripulants.

Ports de la Generalitat ha participat aquesta setmana passada a la XXXVIII Assemblea General de MedCruise, que s'ha celebrat al port del Pireu, a Atenes. En aquesta Assemblea s'han donat cita més de 100 representants d'instal·lacions portuàries i de companyies navilieres d'arreu del món. Els assistents han analitzat, entre d'altres, l'evolució del mercat internacional creuerístic, la conjuntura econòmica actual, les activitats per potenciar el sector i les expectatives de futur.